Tată devastat, după ce fiul a fost ucis în Sri Lanka: „Nici nu știu ei ce mi-au răpit”


Ultimul update: Marti 23 Aprilie 2019 11:45
Data publicarii: Marti 23 Aprilie 2019 11:18
Categorie: Stiri externe
Atacul din Sri Lanka

Un băiat de 11 ani din Washington DC este unul dintre cei patru cetățeni americani care au murit, duminică, în urma atacurilor teroriste în lanț care au avut loc în Sri Lanka.

Kieran Shafritz de Zoysa, un elev de clasa a 5-a la Școala Sidewell Friends, lua micul dejun cu mama sa în Colombo, când au avut loc o serie de explozii cu bombă, în urma cărora au murit 310 persoane.

„Teroriștii nu știu pe cine au ucis. Dar ar trebui să știm cu toții ce a pierdut lumea, ce-au răpit ei de pe lume. O minte sclipitoare – urma să devină expert în neuroștiință – însă nici măcar nu a apucat a 12-a aniversare”, a mărturisit tatăl băiatului, conform ABC News.

Alexander Arrow a mai spus că fiul său Kieran era un călător „foarte motivat”, care a vizitat numeroase țări de pe cinci continente, alături de mama sa care a supraviețuit cu răni minore.

„Studia chineza. Îi plăcea să practice karate. Nu îi plăceau fotbalul sau softball-ul, însă iubea să practice karate. Cânta la trompetă. Se întorcea din Sri Lanka în Statele Unite și intrase în clasa a 7-a la Sidewell”, a mai spus tatăl băiatului.

Potrivit The New York Post, aceasta este o prestigioasă instituție de învățământ la care au studiat fiicele lui Barack Obama - Sasha și Malia - și fiica președintelui Bill Clinton - Chelsea.

Cu o săptămână înainte ca băiatul să își piardă viața, el mersese cu tatăl său într-o excursie.

„Mama lui mi-a zis în avion că aștepta să se întoarcă și să mai mergem să ne plimbăm cu caiacul. Mai avea o lună sau două până să termine cursurile în Sri Lanka și urma să se întoarcă în iulie în Washington și să înceapă clasa a 7-a.”

Mama băiatului „și-a dedicat toată viața” fiului ei, încercând pe cât posibil să-i arate lumea.

„Urmau să meargă în Galapagos. Amândoi în aveam doar pe el, așa că vă puteți da seama de cât e dedicați eram. Își sacrifica mereu timpul să fie alături de el, să-i prezinte culturile din acele locuri”, a mai spus bărbatul, mărturisind că a acceptat să dea un interviu pentru că și-a dorit ca povestea fiului său să fie auzită.

„Nu știu ce e în mintea unui terorist. Sunt sigur că ei n-au habar ce au răpit. Ei doar se aruncă în aer, habar nu au. Așa că povestea fiului meu trebuie spusă.”

Bilanţul atentatelor de duminică din Sri Lanka a ajuns marţi la 310 morţi, după ce mai mulţi răniţi au decedat din cauza rănilor, a anunţat poliţia locală, care a efectuat noi arestări. 

Autorităţile au reţinut până în acest moment 40 de persoane în ancheta asupra acestor atacuri atribuite unei mişcări islamiste locale, între ei fiind și un cetățean sirian.

FULLSCREEN
Tată devastat, după ce fiul a fost ucis în Sri Lanka: „Nici nu știu ei ce mi-au răpit”
  • /

Sursa: ABC News

VIDEO PROTVPLUS.RO