Tablou de groaza in Siria: tancuri, lunetisti si soldati inarmati pe strazi

Ultima actualizare: 06-11-2012 04:13

Lunetisti pe acoperisuri, tancuri pe strazi, soldati care trag in toate directiile. Acesta e tabloul de groaza zugravit de martorii la evenimentele dramatice aflate in desfasurare in orasul Derra, din sudul Siriei.

Regimul Assad a ales calea represiunii militare ca sa inabuse miscarea maselor ridicate impotriva lui, de sase saptamani incoace.

De luni dimineata se raspunde cu tancurile la strigatele de revolta ale manifestantilor.

"S-a crezut in mod naiv ca daca Bashar Al Assad a petrecut cativa ani la Londra, o rupe putin pe englezeste si si-a luat o nevasta eleganta, ca sa-i citez pe cei de la The New York Times, atunci e musai sa fie un reformator. Ei bine, nu-i un reformator", a spus Hisham Melham, corespondent Al Arabya la Washington.

"Bashar Al Assad intretine aliante cu Iranul, cu Hezbollah, cu Hamas. In niciun caz nu va pune umarul la pacea din Orientul Mijlociu. E curata amagire sa crezi asa ceva", a declarat Elliot Abrams, Consliiul pentru relatii externe al SUA.

Asa stand lucrurile, multi sunt nedumeriti de reactia foarte palida a Washigntonului. Pana acum Barack Obama s-a limitat doar la a condamna folosirea fortei impotriva protestatarilor.

In fata escaladarii situatiei, Parisul, Londra, Berlinul si Lisabona incearca sa obtina votarea in Consiliul de Securitate a unei rezolutii impotriva Siriei. Pentru asta insa ar trebui sa convinga Rusia, un aliat al Siriei, sa nu faca uz de dreptul ei de veto.

Cititi si:

Angajare 100% sigura. CV de senzatie scris de un englez de 29 de ani

Adrian Tutu, marele castigator de la "Romanii au talent"!
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO