Casa Albă l-ar putea înlocui pe Rex Tillerson cu șeful CIA

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Rex Tillerson
Getty

Surse apropiate Casei Albe susțin că aceasta a elaborat un plan prin care să-l înlocuiască pe secretarul de Stat Rex Tillerson cu Mike Pompeo, directorul CIA, în câteva săptămâni, a declarat joi un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei Trump.

Potrivit acestui plan, senatorul republican Tom Cotton îl va înlocui pe Pompeo la CIA, dezvăluie The New York Times, citând oficiali de rang înalt, relatează Reuters.

NYT, prima publicaţie care a dezvăluit planul, scrie că nu era clar imediat dacă preşedintele Donald Trump şi-a dat aprobarea finală acestei remanieri.

Plecarea lui Tillerson ar pune capăt mandatului agitat al fostului CEO al Exxon Mobile, care se află în dezacorduri tot mai mari cu Trump pe tema unor provocări politice precum Coreea de Nord şi care este aspru criticat din cauza intenţiei de a reduce bugetul Departamentului de Stat.

John Kelly, secretarul general al Casei Albe, a elaborat un plan de tranziţie şi l-a discutat cu alţi oficiali, scrie NYT.

Potrivit planului lui Kelly, remanierea ar urma să aibă loc către sfârşitul anului sau imediat după aceea.

Zvonuri cu privire la plecarea lui Tillerson circulă de mai multe luni.

Aceste zvonuri o prezintă pe Nikki Haley, ambasadoarea Statelor Unite la ONU, drept înlocuitoarea sa probabilă.

Însă Pompeo, care a deţinut trei mandate în Congres, a apărut în prim-plan după ce i-a câştigat încrederea lui Trump în probleme de securitate naţională.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO