Premierul George Papandreou si-a dat demisia. Grecia intra in epoca politicii de "uniune nationala"

Dată publicare: 09-11-2011 12:56
Dată actualizare: 15-07-2012 09:35


George Papandreou

Premierul Greciei, George Papandreou, si-a prezentat demisia miercuri dupa-amiaza, a anuntat Mediafax, care citeaza AFP. Politicianul a luat aceasta decizie pentru a facilita instalarea unui nou guvern interimar de coalitie.

Inainte de acest gest, Papandreou s-a consultat cu seful opozitiei de la Atena, alaturi de care a convenit formarea unui guvern de coalitie, numit "de uniune nationala".

"Exista un acord privind desfasurarea, care prevede ca Papandreou sa mearga la inceputul dupa-amiezii la seful statului, care va convoca apoi o reuniune a presedintilor partidelor politice in cursul careia se va constatat un acord si se va anuntat componenta noului Guvern", a afirmat aceasta sursa, care a refuzat insa sa avanseze numele viitorului premier.

Daca se va confirma, acest acord va pune capat celor trei zile de negocieri politice opace demarate dupa acordul incheiat diminica seara de Papandreou si Samars privind formarea unei aliante guvernamentale pentru scoaterea tarii din profunda criza economica si politica pe care o traverseaza.

In timp ce perspectiva alegerii fostului guvernator al Bancii Centrale Europene Lucas Papademos, favoritul mediilor de afaceri, al bancherilor si al partenerilor internationali, pare sa se indeparteze, au aparut numele altor greci susceptibili sa inspire incredere in strainatate prin carierele lor in afara granitelor tarii.

Potrivit presei, este vorba in special de presedintele Curtii Europene de Justitie, Vassilis Skouris, de reprezentantul grec la FMI, Panayotis Roumeliotis, si de mediatorul european Nikiphoros Diamantouros, toti trei sexagenari.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO