SUA va trimite 3.000 de militari suplimentari în Arabia Saudită

Ultima actualizare: 11-10-2019 20:38
soldati americani

Ministrul american al apărării a autorizat desfăşurarea a 3.000 de soldaţi suplimentari în Arabia Saudită.

De asemenea se va trimite și echipament militar, în special rachete Patriot, se menţionează într-un comunicat dat publicităţii vineri de Pentagon, informează Reuters, dpa şi AFP.

Decizia a fost luată după o convorbire telefonică între ministrul american al apărării, Mark Esper, şi prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman. "Secretarul apărării Esper l-a informat pe prinţul moştenitor şi ministrul apărării Muhammad bin Salman în această dimineaţă despre desfăşurarea de militari suplimentari pentru asigurarea şi consolidarea apărării Arabiei Saudite", informează Pentagonul în comunicat, transmite Agerpres.

„Acesta reprezintă un contingent suplimentar de 3.000 de soldaţi a căror misiune s-a prelungit sau a fost autorizată în ultima lună", a precizat Pentagonul. "SUA nu caută conflictul cu regimul iranian", adaugă comunicatul.

Cea mai recentă desfăşurare de militari americani a avut loc la sfârşitul lui septembrie, după atacul asupra unei rafinării pus de Washington pe seama Iranului.

Din ultimul lot de echipament care urmează a fi trimis în Arabia Saudită fac parte două escadroane de avioane de vânătoare, două baterii Patriot şi un sistem de apărare anti-aeriană THAAD.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO