Cazul Stormy Daniels - Trump. Starleta a depus mărturie la un tribunal din New York

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 17 Aprilie 2018 12:50
Categorie: Internaţional

În scandalul sexual în care este implicat preşedintele american Donald Trump, starleta Stormy Daniels a depus mărturie la un tribunal din New York.

Audierea vizează documentele confiscate de FBI, în percheziţia la biroul avocatului lui Donald Trump, Michael Cohen. Actriţă de filme pentru adulţi a povestit că reprezentantul lui Trump a plătit-o cu 130 de mii de dolari, pentru a nu face publice detaliile aventurii lor amoroase.

"Vreau să mă asigur că toată lumea află adevărul", a declarat ea, la ieşirea din sala de tribunal.

În şedinţa desfăşurată la tribunalul din New York, judecătorii au analizat cererea extraordinară a preşedintelui Donald Trump, de a i se permite accesul la documentele confiscate de FBI, din biroul avocatului său.

Printre acestea s-ar afla şi acte care dovedesc plata făcută de avocat către actriţa din filmele pentru adulţi, care a afirmat că a avut o aventură cu Trump în 2006.

10 ani mai târziu, a fost abordată de Michael Cohen, care i-ar fi dat 130.000 de dolari ca să tacă. Avocatul a recunoscut plata, dar spune că a făcut-o în nume personal.

Trump însuşi - care neagă aventura - a declarat zilele trecute că nu a ştiut despre aceşti bani. Iar când a auzit de percheziţie, preşedintele american a reacţionat pe Twitter, numind-o "o ruşine".

Stormy Daniels: “Ani de zile, domnul Cohen s-a purtat ca şi cum ar fi fost deasupra legii. Şi s-a considerat cel care se ocupa de toate afacerile murdare ale lui Trump. Nu s-a gândit că oamenii simpli, în special femeile ca mine, contează. A venit momentul ca asta să se termine. Avocatul meu şi cu mine suntem hotărâţi că toată lumea să afle adevărul."

Avocatul lui Stormy Daniels a pus şi el paie pe foc.

Michael Avenatti, avocat: “Michael Cohen este radioactiv. Oricine a avut de-a face cu el în ultimii 20 de ani ar trebui să îşi facă griji în legătură cu secretele care se afla în aceste documente. Cred că ele constituie un pericol semnificativ la adresa preşedintelui."

Jurnaliştii specializaţi în probleme juridice explica miza audierii.

Larry Neumeister, reporter AP: "Procurorii susţin că avocaţii lui Michael Cohen şi Donald Trump vor doar să amâne procedurile, prin această cerere de a avea acces la documentele confiscate săptămâna trecută. Apoi ar vrea să decidă care dintre ele nu încalcă privilegiul dintre avocat şi client, privind confidenţialitatea şi ce ar putea folosi, mai apoi, procurorii, în ancheta lor. Procurorii spun că nu aceasta este procedura."

Audierea a scos deja la lumină o informaţie până acum secretă. Aceea că avocatul lui Trump, Michael Cohen, i-a avut, printre clienţi şi pe jurnalistul vedetă de la FOX News, Sean Hannity, unul dintre cei mai înverşunaţi apărători ai preşedintelui Trump.

Donald Trump susţine că nu a ştiut despre cei 130.000 de $ plătiţi actriţei Stormy Daniels
Donald Trump susţine că nu a ştiut despre cei 130.000 de $ plătiţi actriţei Stormy Daniels
VIDEO PROTVPLUS.RO
Atac la Strasbourg
Atacul din Strasbourg. Reacția lui Jean-Claude Juncker și Antonio Tajani
Cine este atacatorul din Strasbourg. Are 29 de ani și era considerat „un risc pentru securitate”
Atacul din Strasbourg. MAE: „Nu au fost confirmate victime de cetățenie română”
Atac armat în Strasbourg. Europarlamentar român: ”Oraș aflat sub teroare”
Moment stânjenitor pentru Theresa May. A rămas blocată în mașină, de față cu Merkel. VIDEO
Atac armat în Strasbourg: cel puțin 2 morţi. Atacatorul, în continuare liber. A fost deschisă o anchetă pentru terorism VIDEO
donald trump
Scene incredibile în Biroul Oval: Trump a început să se certe cu opoziția. VIDEO
Atac armat într-o catedrală din Brazilia. Sunt cel puţin 6 morţi
Momentul în care un bărbat pătrunde ilegal în curtea Parlamentului. „Venim după voi, politicienilor!”
Legitimaţia oferită de Stasi lui Putin pe vremea când era agent KGB
Scandal uriaș în Egipt. ”O civilizaţie de 7.000 de ani, decor pentru o scenă sexuală"
Mesajul Vestelor Galbene pentru Macron: ”Mulţumim, dar nu s-a terminat. Noi rămânem pe baricade!”