SpaceX a lansat cu succes capsula Dragon cu provizii pentru Statia Spatiala Internationala

Ultima actualizare: 22-02-2017 06:47
SpaceX

SpaceX, companie condusa de Elon Musk, a lansat, duminica, capsula fara echipaj Dragon, la bordul rachetei Falcon 9, in prima misiune de aprovizionare a Statiei Spatiale Internationale (ISS).

Falcon 9 s-a intors cu succes inapoi. Reusita vine dupa ce sambata echipa a oprit lansarea ei cu aproape 10 secunde inainte de momentul stabilit, informeaza AFP.

SpaceX a lansat duminica, de la CapE Canaveral, 2,2 tone de materiale si hrana pentru aprovizionarea ISS. ”Au rezolvat toate problemele tehnice noaptea trecuta”, a declarat Bob Cabana, director al Kennedy Space Center.


 

Baby came back

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Aceasta este a zecea misiune de realimentare pentru SpaceX, care, alaturi de Orbital ATK, a semnat un contract multianual cu NASA, pentru a trimite provizii Statiei Spatiale Internationale.

Lansarea capsulei Dragon s-a facut din spatiul 39A al Centrului spatial Kennedy, din apropiere de Cape Canaveral, Florida, de unde au plecat misiunile Apollo spre Luna, in anii '60 - '70, precum si navetele spatiale din perioada 1981 - 2011.

Dupa lansare, SpaceX planuieste ca Falcon 9 sa aterizeze intr-un alt punct din Cape Canaveral. Succesul acesteia va marca cea de-a treia reusita a SpaceX de a ateriza la punct fix.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO