Și-au umplut frigiderele cu alimente, dar au expirat până să le mănânce. „Porci risipitori”

Dată publicare: 01-04-2020 15:47
Dată actualizare: 01-04-2020 16:04


Mancare aruncata

Britanicii care s-au grăbit să își umple frigidere și cămările cu alimente au început acum să le arunce la gunoi, după ce au expirat până să apuce să le mănânce, relatează Daily Mail.

Imaginile cu mormane fructe, legume sau conserve așezate lângă tomberoane au devenit virale.

Oamenii s-au revoltat pe rețelele de socializare, după ce au văzut imagini cu pâine ambalată și caserole cu mâncare gătită aruncate la gunoi. Aceltia spun că cei care s-au grăbit să își facă provizii ar fi trebuit să doneze produsele nevoiașilor, în loc să le arunce la gunoi.

„Absolut dezgustător! Porci risipitori! Tot ce este în aceste pubele i-ar fi ajutat enorm pe cei nevoiaşi. Eu aș fi mâncat acele banane”, a scris un britanic pe Twitter.

Între timp, însă, autoritățile au luat măsuri de prevenire a răspândirii virusului, recomandând britanicilor să iasă din casă o singură dată pe zi pentru a-și face cumpărături.

De asemenea, supermarketurile au limitat numărul de produse pe care îl poate cumpăra o persoană și au făcut un program special în care persoanele în vârstă să poată să își facă cumpărăturile în siguranță.

Noul coronavirus a provocat moartea a 381 de persoane în ultimele 24 de ore în Regatul Unit, un record care marchează o accelerare a propagării pandemiei şi ridică bilanţul acesteia la 1.789 de morţi în ţară, au indicat marţi autorităţile britanice, potrivit Agerpres.

El nu ţine seama totuşi decât de decesul în spitale al pacienţilor testaţi pozitiv şi ar putea deci subestima bilanţul real.

Numărul cazurilor de bolnavi înregistrate oficial ajunge astfel la 25.150, adică o creştere cu peste 3.000 de la ultima raportare.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO