Sentința primită de un muzician care a susținut că noul coronavirus e o afacere inventată de OMS şi Bill Gates

Ultima actualizare: 19-11-2020 20:57
I Gede Ari Astina, bateristul trupei Superman is Dead, condamnat la închisoare
Instagram

Un tribunal din Bali a condamnat joi un muzician punk-rock la 14 luni de închisoare după ce a criticat Asociaţia Medicilor din Indonezia în legătură cu măsurile luate de aceasta împotriva pandemiei de COVID-19.

I Gede Ari Astina, bateristul trupei Superman is Dead, a fost acuzat de defăimare în luna august după ce a numit Asociaţia Medicilor din Indonezia şi spitalele "lachei ai OMS", cu referire la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

De asemenea, el a criticat asociaţia şi spitalele pentru că au cerut celor care prezintă simptome asociate noului coronavirus să se testeze.

Astina, cunoscut după numele de scenă Jerinx, declarase anterior că boala cauzată de noul coronavirus este o schemă de afaceri inventată de OMS şi de fondatorul Microsoft, Bill Gates.

"Clientul meu este dezamăgit de verdict", a declarat avocatul lui Astina, Sugeng Teguh Santoso.

Indonezia a raportat joi 4.798 de cazuri noi de coronavirus, care ridică numărul total de infecţii la 483.518, cel mai mare din sud-estul Asiei.

Alte 97 de decese asociate noului coronavirus au fost înregistrate peste noapte, numărul total al victimelor ajungând la 15.600, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO