Schimbarile de clima, discutate la summitul ONU de la Copenhaga

Ultima actualizare: 01-05-2012 06:30

Reuniunea se va desfasura timp de 10 zile cu participarea a 100 de sefi de stat sau de guvern. La nivel declarativ, summit-ul a inceput sub cele mai bune auspicii.

Responsabilii ONU au anuntat ca deja un numar remarcabil de tari au promis sa reduca emisiile vinovate de producerea efectului de sera.

Suna bine si e inaltator sa afirmi ca un astfel de eveniment va salva planeta. Pana una alta, o mai otraveste putin. Unele studii arata ca cele 10 zile de dezbateri vor genera la fel de multe noxe cat o intreaga tara africana.

Capitala daneza este deja la un pas de blocaj. Delegatiile participante insumeaza peste 15.000 de oameni, paziti de jumatate din cei 11.000 de politisti din tara.

In plus contribuabilii vor scoate din buzunar aproape 145 de milioane de euro. Nici macar prostituatele nu au motive de multumire, pentru ca spun ele sunt discriminate.

Primaria a trimis scrisori managerilor de la 160 de hoteluri, invitandu-i sa ia masuri pentru a preveni "intalnirile fierbinti" in stabilimentele pe care le conduc. In plus au fost distribuite carti postale cu invitatia "Nu cumparati sex!"

Urmarea? O asociatie a damelor de companie - a caror activitate este legala - anunta ca fetele isi vor oferi gratis serviciile, asa, in semn de protest.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO