Scandal in Japonia privind fondurile pentru zonele sinistrate. Ministrul Reconstructiei a demisionat

Dată publicare: 05-07-2011 12:03
Dată actualizare: 27-10-2012 15:44


Ryu Matsumoto

Noul ministru al reconstructiilor din Japonia, Ryu Matsumoto, a anuntat astazi ca demisioneaza din functie, dupa doar 9 zile in care a condus aceasta institutie. El a luat aceasta decizie dupa ce a criticat conducerea unui oras afectat de tsunami.

"I-am inmanat premierului in aceasta dimineata demisia mea din functia de ministru al reconstructiilor", a anuntat Ryu Matsumoto intr-o conferinta de presa, cu o privire incetosata, potrivit CNN.

Fostul demnitar a fost tinta unui val de critici din partea opiniei publice, dupa ce, duminica, a facut o vizita in districtul Tohoku, zona extrem de afectata de tsunami. Acolo, Matsumoto i-a spus guvernatorului provinciei Miyagi, Yoshihiro Murai, pe un ton dispretuitor, ca ajutoarele financiare nu vor fi acordate daca prefectura orasului nu va veni cu propriile idei de reconstructie.

Miyagi este una dintre zonele cele mai greu afectate de cutremurul si tsunami-ul din acest an din Japonia.

De asemenea, Matsumoto a refuzat sa ii stranga mana lui Murai, in momentul in care a intrat in sala de sedinte. El a inceput sa-i faca morala guvernatorului, atentionandu-l ca gazda ar fi trebuit sa fie deja in sala in momentul sosirii invitatului.

Pe de alta parte, Matsumoto si-a cerut astazi scuze daca a ofensat in vreun fel, prin cuvintele sale, pe victimele cutremurului si tsunami-ului din acest an, sustinand ca intentiile sale au fost intotdeauna in interesul acestora.

Inainte de a deveni ministru al Reconstructiilor, Matsumoto le-a ajutat pe victimele acestei tragedii din functia de ministru al mediului si dezastrelor.

Demisia sa de astazi da o lovitura cabinetului guvernamental condus de premierul Naoto Kan, care se confrunta in prezent cu un val de antipatie din partea populatiei.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO