Sacrificiul prințului Harry. Ce titluri a pierdut de fapt ducele de Sussex

Ultima actualizare: 19-01-2020 20:27

Prințul Harry este cel care are cel mai mult de pierdut după scandalul Megxit, așa cum l-a numit presa britanică.

Casa Regală britanică a anunțat, sâmbătă, că prinţul Harry şi soţia sa Meghan nu vor mai folosi titlurile de Înalte Alteţe Regale şi nu o vor mai reprezenta oficial pe regina Elisabeta a II-a la evenimentele la care vor participa, potrivit unui acord la care s-a ajuns după mai multe discuții.

Mai multe imagini descoperiți în galeria foto

Însă, potrivit Mirror.co.uk, prințul Harry este cel mai afectat, el pierzându-și toate funcțiile militare oficiale, în condițiile în care timp de 10 ani a făcut parte din Armata Britanică.

Printre funcțiile militare deținute se numără Căpitan General în Marină, Comandant de onoare al Forțelor Regale Aeriene Honington și Comandant-șef pentru nave mici și scufundări.

Harry și-a demonstrat pasiunea pentru armată, el fondând Jocurile Invictus, o competiție dedicată militarilor și veteranilor răniți în conflicte armate, scriu cei de la The Mirror.

În cei 10 ani petrecuți în armată, Căpitanul Wales, așa cum era numit de camarazi, a participat la operațiuni în Afghanistan și a obținut brevetul de pilot pe elicoptere Apache.

Ducii de Sussex vor pierde, de asemenea, titlurile de ambasatori ai tineretului din Commonwealth.

Astfel, începând din primăvara acestui an, cei doi nu o vor mai reprezenta oficial pe regina Elisabeta a II-a la evenimentele la care vor participa și nu vor mai primi fonduri publice. În plus, ei vor rambursa banii cheltuiţi pentru renovarea proprietăţii Frogmore Cottage din apropiere de castelul Windsor, care va rămâne reşedinţa lor din Regatul Unit.

Cei doi își vor păstra, în schimb, patronajele şi asociaţiile private și vor fi, în continuare, președinte, respectiv vicepreședinte al Fondului Commonwealth.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO