Român condamnat la închisoare pe viață pentru tentativă de viol, în Marea Britanie

20-12-2017 16:07


Marian Avram

Un român a fost condamnat la închisoare pe viață, în Marea Britanie, pentru tentativă de viol și lipsire de libertate.

Marian Avram, de 33 de ani, are condamnări anterioare pentru viol și tentativă de viol, fapte săvârșite în România, relatează Welvyn Hatfield Times.

Potrivit deciziei instanței, Avram va ispăși minim opt ani de închisoare în Marea Britanie, după care va fi deportat pentru a-și continua pedeapsa în România.

Fapta pentru care a fost condamnat Marian Avram a avut loc în Hatfield, la începutul acestui an, fiind condamnat în august, după un proces care a ținut patru zile.

Pe 28 ianuarie, dimineața, Avram a atacat o femeie pe stradă, a târât-o în niște tufișuri, unde a încercat să o violeze. Victima a fost salvată în ultima clipă de doi trecători.

Avram a fost arestat pe 2 februarie, acuzat și reținut în aceeași zi. Pe numele lui există un mandat european de arestare în legătură cu un viol și o tentativă de viol comise în România și pentru care a primit cinci ani de închisoare.

Detectivul Mark Cotte, de la unitatea locală Welwyn Hatfield, a declarat: ”Marian Avram este un infractor periculos și dăunător, care și-a țintit victima în acea dimineață, cu intenția de a o agresa sexual”.

”Sunt foarte mulțumit de rezultatul acestei condamnări și sper că oamenii s-au asigurat că această persoană nu mai este pe străzi și va fi deportată după eliberare”, a continuat polițistul.

Sursa: Pro TV, whtimes.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO