Relațiile mafiei române din Cancun cu demnitarii mexicani. Un politician, bănuit că a colaborat cu o rețea de interlopi

×
Codul embed a fost copiat

Presupusele legături ale mafiei române din Cancun cu demnitarii mexicani fac victime în lumea politică.

Un lider al Partidului Verde Ecologist Mexican a fost demis imediat ce s-a aflat că se numără printre cei care au conturile înghețate de autoritățile mexicane. El este bănuit că a colaborat cu rețeaua de interlopi condusă de românul Florian Tudor, zis Rechinul, acuzată că a furat cu carduri clonate sute de milioane de dolari.

Din cauza acestei anchete, peste 100 de turiști români plecați în vacanță nu au putut intra în Mexic și au fost opriți pe aeroportul din Cancun.

Jose de la Pena Ruiz de Chavez este primul politician mexican care plătește cu funcția pentru presupuse legături cu interlopii români. El era liderul Partidului Verde Ecologist din regiunea Quintana Roo, unde se afla și orașul Cancun, locul unde anchetatorii mexicani spun că și-a stabilit baza de operațiuni ilegale românul Florian Tudor, zis Rechinul.

Alejandro Dominguez, jurnalist: „Acest bărbat, Jose De La Pena Ruiz de Chavez, a fost destituit din funcția sa de președinte al Partidului Verde Ecologist din statul Quintana Roo, dar rămâne totuși deputat local, deși se presupune că el ar avea cele mai strânse legături cu gruparea criminală.”

Citește și
politia, Mexic
Autorităţile mexicane au blocat 79 de conturi aparţinând unei bande de infractori români

Partidul Verde Ecologist din Mexic nu a reprezentat niciodată o forță politică puternică. S-a remarcat însă de fiecare dată prin diverse alianțe de conjunctură, care i-au dat acces la funcții și putere. Oricum, spun anchetatorii mexicani, atracția pentru legături primejdioase cu mafia română de pe Riviera Maya, așa cum a fost denumită gruparea lui Rechinu, o aveau mai mulți politicieni din toate partidele principale din Mexic.

Astfel, numele unor foști guvernatori sau deputați locali se află, de asemenea, pe lista celor care au acum conturile blocate, iar anchetatorii cred că interlopii români le-au oferit acestora importante sume de bani, ca să închidă ochii la ilegalitățile pe care banda le derula în 14 din cele 32 de state mexicane.

Rene Bejarano, un alt politician important care se pregătește să candideze acum pentru un nou post de deputat, este de asemenea bănuit că are o contribuție în protejarea rețelei de infractori a lui Florian Tudor. El s-a grăbit însă să dezmintă informațiile pe contul său de Twitter. A recunoscut totuși că îi cunoaște și că a colaborat cu doi dintre mexicanii aflați acum în vizorul anchetatorilor, dar spune că a întrerupt orice legătură cu aceștia de câțiva ani.

Pe de altă parte, o investigație a jurnaliștilor de la Milenio Noticias a reconstituit unul dintre cele mai mari jafuri pe care le-a dat banda lui Rechinu.

Alejandro Dominguez, jurnalist: „Unul dintre cele mai impresionante jafuri ale acestei bande de români de pe Riviera Maya este cel pe care l-au comis la una dintre cele mai importante bănci din Mexic: BBVA. Este un jaf pe care l-au dat pe 16 și 17 martie 2017, când în doar 24 de ore au retras din bancomate 150 de milioane de pesos."

Acesta este unul dintre cele mai mari și mai îndrăznețe jafuri ale bandei de români din Mexic, documentate de anchetatori până acum. În mod fără precedent, cardurile au fost contrafăcute în așa fel încât le-au permis interlopilor să scoață oricâți bani, fără să mai existe limita de retragere. La un calcul reiese că ei au retras deci 6 milioane 250 de mii de pesos pe oră sau 104 mii de pesos, adică puțin peste 5.000 de dolari în fiecare minut.

Citește și...
Interlopii români din Mexic conduşi de
Interlopii români din Mexic conduşi de "Rechinul" controlau politicienii şi poliţia. Câştigau 240 mil. $ pe an

Banda de români din Cancun care fura zeci de milioane de dolari clonând cardurile turiștilor finanța o rețea de autorități și politicieni de rang înalt din Mexic.

Autorităţile mexicane au blocat 79 de conturi aparţinând unei bande de infractori români
Autorităţile mexicane au blocat 79 de conturi aparţinând unei bande de infractori români

Autorităţile mexicane au blocat 79 de conturi bancare ale unor indivizi care făceau parte dintr-o grupare infracţională - în marea lor majoritate cetăţeni români.

Coșmarul trăit în Mexic de o româncă, mama unui bebeluș: ”Am început să mă panichez”
Coșmarul trăit în Mexic de o româncă, mama unui bebeluș: ”Am început să mă panichez”

O româncă a povestit la PRO TV experiența de coșmar pe care a trăit-o recent pe aeroportul din Cancun, Mexic, împreună cu familia sa, în care se aflau atât persoane în vârstă, cât și un copil în vârstă de doar 9 luni.

Cum au ajuns românii să fie inamicii principali în Mexic. Gruparea care controlează Riviera Maya
Cum au ajuns românii să fie inamicii principali în Mexic. Gruparea care controlează Riviera Maya

După ore şi chiar zile de teroare şi umilinţe, cei peste 100 de români blocaţi pe Aeroportul Internaţional din Cancun - în urma unor verificări severe impuse de autorităţile de acolo - au fost lăsaţi să intre în Mexic.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.