Regina Elizabeta a II-a, fotografiată la volanul unei maşini după ce și-a anulat toate activitățile din cauza sănătății
Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii, a cărei stare de sănătate i-a îngrijorat pe britanici în ultimele zile, a fost fotografiată la volanul unei maşini pe proprietatea Castelului Windsor, unde suverana se odihneşte la sfatul medicilor.
Fotografii publicate, luni, în presa britanică, o arată pe suverana în vârstă de 95 de ani singură în maşină, un Jaguar verde, purtând ochelari de soare şi o eşarfă pe cap, potrivit News.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Regina a fost sfătuită să ia o pauză din 20 octombrie, a doua zi după o recepţie la Castelul Windsor unde a apărut discutând cu prim-ministrul britanic Boris Johnson şi cu omul de afaceri Bill Gates.
La sfatul medicilor, suverana a fost nevoită să renunţe la orice deplasare oficială timp de cel puţin două săptămâni, a anunţat vineri seară Palatul Buckingham. Ea va putea să aibă doar cu „mici sarcini”, inclusiv audienţe în videoconferinţă, a precizat Palatul.
Cea mai recentă apariţie în public a fost joi, când a acordat Medalia de Aur pentru Poezie scriitorului britanic David Constantine. Într-un videoclip de 24 de secunde, difuzat de Palat, suverana apare zâmbitoare, discutând virtual cu poetul.
Boris Johnson a spus că regina ”se simte bine”
Boris Johnson, care vorbeşte cu regina în fiecare săptămână, a asigurat într-un interviu, sâmbătă, că suverana „se simte bine” şi că ea „trebuie să urmeze sfaturile medicilor şi să se odihnească”.
Regina a renunţat să participe la conferinţa ONU despre climă, COP 26, care are loc timp de două săptămâni la Glasgow.
Ea ar trebui să anuleze şi participarea la Remembrance Day („Ziua amintirii”) din 13 noiembrie, atunci când este ziua comemorării armistiţiului ce a pus capăt Primului Război Mondial, atunci când sunt omagiaţi soldaţii britanici. Simbolul macului este purtat în semn de omagiu pentru morţii din prima conflagraţie mondială.