Regele Arabiei Saudite l-a numit pe fiul sau print mostenitor. Initial, locul era rezervat unui nepot


Ultimul update: Sambata 24 Iunie 2017 07:03
Data publicarii: Miercuri 21 Iunie 2017 10:40
Categorie: Stiri externe
regele arab

Regele Salman al Arabiei Saudite l-a numit miercuri, prin decret, pe fiul sau Mohammed, in varsta de 31 de ani, print mostenitor. Acesta il inlocuieste pe Mohammed ben Nayef, demis, relateaza AFP.

Potrivit decretului regal publicat de agentia oficiala Spa, Mohammed ben Salmane a fost numit vicepremier, pastrandu-si si functia de ministru al Apararii.

Printul Mohammed ben Nayef a fost demis si din functiile de vicepremier si ministru de Interne, a decis regele.

Devenit unul dintre oamenii de baza al regatului saudit, tanarul Mohamed ben Salmane confirma astfel ascensiunea fulminanta inceputa de cand a fost numit ministrul al Apararii, apoi viceprint mostenitor, la scurt timp dupa ascensiunea tatalui sau la tron, la inceputul anului 2015, dupa moartea fratelui sau vitreg Abdallah.

Avand reputatia lui reformator, Mohammed ben Salmane, a cumulat mai multe portofolii: ministru al Apararii, al doilea vicepremier al tarii, consilier special al suveranului si presedinte al Consiliului pentru Afaceri Economice si de Dezvoltare, organism care supervizeaza Aramco, cea mai mare companie producatoare de petrol din lume.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO