Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină. Ce au descoperit oamenii de știință
Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină, avertizează oamenii de știință. Cercetătorii se tem că animalele marine ar putea fi afectate de drogurile aruncate în apă de către contrabandişti.
Un studiu al Fundației Oswaldo Cruz din Brazilia a arătat dovezi conform cărora rechinii sunt de fapt afectați de drogurile care poluează oceanul, relatează Sky News.
Tone de cocaine au fost găsite în Florida, America de Sud și Centrală.
Alegeri 2024
08:05
Lasconi: Atunci când încearcă cineva, care îl are pe Putin în spate, în casa ta, nu ieşi tu din casă, îl scoţi pe el afară
22:25
Elena Lasconi, explicaţii despre acuzaţii precum „vrea să ne facă copiii homosexuali”: Este o manipulare de tip rusesc
20:46
BEC: Transmiterea de mesaje pentru influenţarea opţiunii de vot, după încheierea campaniei, considerată propagandă
17:25
Elena Lasconi: Sunt sigură că nici voi nu vă doriţi un preşedinte care ameninţă că va scoate România din UE şi din NATO
Oamenii de știință au disecat 13 rechini brazilieni sălbatici care au fost cumpărați de la nave mici de pescuit, deoarece speciile își petrec întreaga viață în apele de coastă și, prin urmare, erau cel mai probabil afectate de poluarea cu droguri.
Tesuturile musculare si hepatice au fost apoi testate folosind o tehnica standard numită cromatografie lichidă cu spectrometrie de masă în tandem - în care moleculele sunt separate într-un lichid - pentru a căuta cocaină și benzoilecgonină, principalul metabolit al drogului.
Toți cei 13 rechini au fost testați pozitiv la cocaină, cu o concentrație de 100 de ori mai mare decât cea raportată anterior pentru alte creaturi acvatice, au descoperit biologii marini.
Cu toate acestea, studiul spune că domeniul de cercetare a fost „foarte limitat” și impactul cocainei sau benzoilecgoninei asupra vieții acvatice nu este pe deplin cunoscut.