Reacția UE privind epidemia de coronavirus din Italia. „Este dificil de prevăzut”


Ultimul update: Luni 24 Februarie 2020 10:33
Data publicarii: Duminica 23 Februarie 2020 19:55
Categorie: Stiri externe
UE

Uniunea Europeană nu vede "niciun motiv de panică" pentru epidemia de coronavirus din Italia care a contaminat peste 100 de persoane şi a provocat moartea a trei, a declarat duminică, la Riad, comisarul european pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni.

„Uniunea Europeană are încredere deplină în autorităţile italiene şi în deciziile pe care le iau", le-a spus Paolo Gentiloni jurnaliştilor, după o reuniune a G20 la nivel de miniştri de finanţe din Arabia Saudită, potrivit Agerpres.

„Împărtăşim preocuparea pentru o posibilă contaminare, dar există niciun motiv de panică", a spus el.

În Italia au fost confirmate 132 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, a anunţat duminică, într-un nou bilanţ, şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli, reamintind că epidemia a făcut doi morţi în această ţară.

Potrivit bilanţului prezentat de Borrelli, cazurile, care includ două decese survenite în intervalul vineri-sâmbătă, sunt în număr de 89 în Lombardia (în regiunea Milano), 25 în Veneto (în zona Veneţia), 9 în Emilia-Romagna (în jurul Bologna), 6 în Piemont (Torino), la care se adaugă 3 în regiunea Roma (Lazio), care sunt infecţii contractate în afara Italiei.

Pacientul 0 de la care a pornit epidemia

 

Borrelli a subliniat că, pentru moment, ''structurile sanitare nu au reuşit să identifice pacientul zero'', cel care a declanşat epidemia în Italia.

Prin urmare, ''este dificil de prevăzut amploarea contagiunii (epidemiei)'', a precizat acesta, adăugând că ''singura măsură valabilă care poate fi adoptată este închiderea teritoriilor'' afectate.

Guvernul italian a plasat în carantină sâmbătă seară două zone din Lombardia (în jurul oraşului Codogno) şi Veneţia, precum şi o localitate din apropiere de Padova pentru a încerca să ţină sub control această epidemie de Covid-19, fără precedent în Europa.

Coronavirusul s-a răspândit într-un ritm accelerat în toate colțurile lumii, OMS fiind îngrijorată de numărul de cazuri care nu au o legătură clară între ele, după ce unii dintre cei infectaţi nu au călătorit în China şi nu au intrat în contact cu cazuri confirmate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO