Protestatari puși pe fugă de tinere dezbrăcate, la Tel Aviv. VIDEO

23-05-2019 22:23
Sursa: timesofisrael.com

Protestatari puși pe fugă de tinere dezbrăcate, la Tel Aviv.

Imagini inedite au fost surprinse la un protest al ultraortodocșilor la Tel Aviv, unde bărbații au preferat să fugă decât să vadă femei pe jumătate dezbrăcate.

Zeci de persoane au participat, sâmbătă, la un protest organizat de eminenţi rabini ultraortodocşi israelieni, pentru a denunţa "o profanare" a Sabatului, ultima zi a săptămânii din calendarul evreiesc dedicată odihnei, prin desfășurarea finalei concursului Eurovision de la Tel Aviv.

Religia iudaică interzice munca, circulaţia cu automobilul şi pornirea electricităţii în această zi sacră şi încurajează studiul Torei, rugăciunea în sinagogă şi somnul, informează The Times of Israel.

Ultraortodocşii, care reprezintă aproximativ 10% din populaţia Israelului, respectă cu rigurozitate normele religioase ebraice în toate aspectele vieţilor lor.

Însă, cei care au participat la protest au fost puși pe fugă de mai multe tinere care s-au dezbrăcat, rămând în sutiene în fața protestatarilor.

Imaginile au fost postate pe Twitter.

 

 

 

Participanții la protest au fost îndepărtați și de polițiști israelieni, care au intervenit pentru a calma spiritele.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: timesofisrael.com, Times of Israel


VIDEO PROTVPLUS.RO