Primele imagini cu Edward Snowden, dupa ce a fugit din SUA. VIDEO filmat cu camera ascunsa

Ultima actualizare: 17-07-2013 06:51
Edward Snowden

Un scurt clip filmat, vineri, la intalnirea dintre Edward Snowden si cativa activisti pentru drepturile omului, pe aeroportul din Rusia, a fost publicat recent.

Imaginile au fost difuzate de Life News, un site rusesc, si arata discutiile dintre Snowden si activisti.

Declaratia lui este emotionanta: “Am avut o familie, am trait in paradis, am avut parte de un confort deosebit. Am avut de asemenea posibilitatea, fara sa am insa vreun mandat legal, sa citesc mesajele voastre....Orice mesaje, oricand. Asta este puterea de a schimba soarta oamenilor”.

Desi activistii nu aveau voie, teoretic, sa filmeze sau sa fotografieze intalnirea, unul din ei a filmat aceste cadre, pe ascuns.

La un moment dat, conversatia este intrerupta de un moment amuzant.

Snowden s-a oprit cateva clipe, in timp ce din boxe s-a auzit un anunt privint imbarcarea calatorilor, iar apoi a glumit: “Am auzit fraza asta de multe ori in ultimele saptamani”.

Acuzat de Statele Unite de spionaj, dupa ce a facut dezvaluiri suparatoare despre supravegherea sistemelor de comunicatii la nivel mondial, fostul consultant al serviciilor americane de informatii, Edward Snowden, este blocat de aproape trei saptamani in zona de tranzit a aeroportului Moscova-Seremetievo.

El poate ramane in Rusia, daca "inceteaza activitatile impotriva Statelor Unite", a declarat vineri un purtator de cuvant al Kremlinului, relateaza AFP.

In total, Snowden a cerut azil politic in peste 20 de state, dar multe l-au refuzat sau nu i-au raspuns inca oficial.

Cateva tari sud-americane, printre care Bolivia si Venezuela, s-au oferit insa sa-l gazduiasca.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO