Autoritatile bulgare neaga ca atentatul ar fi fost comis de un fost detinut de la Guantanamo

suspect

Presupusul autor al atentatului sinucigas comis in Bulgaria este un islamist cu cetatenie suedeza care a fost detinut o perioada in penitenciarul de la Guantanamo Bay, anunta surse guvernamentale bulgare citate de presa de la Sofia.

UPDATE: Informatiile aparute in presa conform carora autorul atacului antiisraelian de la Burgas este Mehdi Ghezali sunt false, a anuntat joi Ministerul bulgar de Interne, citat de site-ul Novinite.com.

Potrivit presei bulgare, autorul atentatului antiisraelian comis in parcarea aeroportului din Burgas este Mehdi Ghezali, cetatean suedez de origine algeriana in varsta de 33 de ani.

Islamistul a fost detinut o perioada in penitenciarul militar american de la Guantanamo Bay, unde sunt numerosi suspecti de terorism si membri ai retelei Al-Qaida. Ghezali a fost detinut la Guantanamo Bay dupa ce fusese capturat in Pakistan, fiind suspectat de participare la activitati teroriste.

Informatiile au fost dezvaluite de oficiali de la Ministerul bulgar de Interne, conform presei de la Sofia, dar inca nu au fost confirmate oficial. Potrivit presei bulgare, presupusul autor al atentatului venise in Bulgaria de aproximativ o saptamana. Cinci israelieni si un bulgar au fost ucisi, iar alti peste 30 de israelieni au fost raniti in explozia care a vizat miercuri un autocar cu turisti stationat in parcarea aeroportului din statiunea bulgara Burgas. Potrivit concluziilor anchetei preliminare, atentatul a fost comis de un terorist-kamikaze, a saptea persoana decedata in incident.

Citește și
atentat burgas
CRONOLOGIA atentatelor impotriva turistilor si diplomatilor israelieni si acuzele aduse Iranului
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării
Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Patronatele din Turism: Romania atrage prea putini straini ca sa fie tinta unor atentate teroriste
Patronatele din Turism: Romania atrage prea putini straini ca sa fie tinta unor atentate teroriste

In acest moment cateva sute de turisti romani sunt in concediu in statiunile din apropierea orasului Burgas, unde a avut loc atentatul terorist in care au murit 6 persoane.