Premierul japonez, jignit în Israel. Un chef i-a servit ciocolată într-un pantof

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
desert pantof
Instagram

Gafă în timpul unei cine la care au participat premierul japonez Shinzo Abe și cel israelian Benjamin Netanyahu după ce un celebru chef israelian a servit ciocolată într-un pantof, relatează Jerusalem Post.

Diplomații japonezi s-au arătat consternați în urma unei cine în timpul căreia desertul a fost servit într-un pantof, o adevărată gafă culturală deoarece pantofii sunt disprețuiți în cultura japoneză.

Incidentul a avut loc pe 2 mai în Israel, însă abia acum a fost relatat de presă. În timpul vizitei lui Shinzo Abe în Israel, acesta a luat cina cu Benjamin Netanyahu la reședința acestuia, cei doi fiind însoțiți de soții.

Seara s-a terminat cu o gafă pentru că bucătarul personal al lui Netanyahu, un chef celebru în Israel, a decis să servească drept desert, o selecție de ciocolată, prezentată într-un pantof de fier.

Shinzo nu a părut afectat de moment, însă diplomații japonezi și cei israelieni cu legături în Japonia au fost consternați de greșeala comisă. Pantofii sunt considerați ofensatori în cultura japoneză.

”A fost o decizie stupidă și lipsită de tact. Nu e nimic mai disprețuit în cultura japoneză decât pantofii. Nu doar că nu se poartă pantofi în casă, dar nici la birou. Primul ministru, miniștrii și înalți oficiali nu poartă la muncă pantofi. Este echivalentul a servi unui evreu ciocolată într-o farfurie în formă de porc”, a spus un diplomat israelian care a lucrat în Japonia, pentru Yediot Aharonot.

”Nicio cultură nu pune pantofi pe masă. La ce s-a gândit acest ilustru chef? Dacă voia să facă o glumă, nu mi s-a părut amuzant. Vă pot spune că suntem jigniți pentru premierul nostru” a fost reacția unui diplomat japonez.

Încântat de creația sa, cheful Moshe Segev a publicat imagini cu desertul pe Instagram, unde a fost taxat și de susținătorii săi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO