Premierul danez: "Romania poate conta pe Danemarca pentru admiterea in spatiul Schengen"


Ultimul update: Vineri 01 Martie 2013 07:10
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2013 20:03
Categorie: Stiri externe

Victor Ponta s-a dus marti in Danemarca pentru a-i convinge pe investitorii de acolo sa vina cu bani pentru agricultura si energia romaneasca.

Premierul s-a intalnit cu omologul sau, Helle Schmidt, prima femeie prim-ministru din guvernul danez, a carei frumusete a fost remarcata la summiturile europene.

In urma vizitei, autoritatile daneze promit ca vor sustine aderarea Romaniei la spatiul Schengen

"Romania poate conta pe Danemarca pentru admiterea in spatiul Schengen", a declarat Helle Thorning-Schmidt.

Victor Ponta a adus cu el si mai multi oameni de afaceri romani, dar s-a intalnit si cu investitori danezi.

"Romania are un potential urias, dar are nevoie si de investitii verzi, de tehnologie noua in energie si agricultura", a spus Ponta.

Helle Thorning Schmidt este prima femeie prim ministru a regatului Danez. La 46 de ani, sefa guvernului este preferata presei la summiturile europene, unde privirile tuturor se muta instantaneu asupra ei. Supla, eleganta si cu zambetul pe buze, Helle Torning Schimdt pare usor stanjenita de atentia care i se acorda.

La inceputul acestui an a fost filmata in timp ce s-a dat jos din masina delegatiei oficiale pentru a-i cere un autograf actritei Sarah Jesica Parker.

Premierul roman s-a intalnit astazi si cu printul mostenitor al Danemarcei, Frederik, care s-a casatorit cu o australianca pe care a cunoscut-o la Jocurile Olimpice de la Sidney intr-un bar.

Desi Danermaca este printre cele mai puternice economii din Europa, companiile daneze au o prezenta foarte slaba in Romania, investitiile lor fiind pe locul 23.

In ultima luna, Victor Ponta a vizitat sase tari si a zburat peste 13.000 de kilometri la Paris, Viena, Torino, Nurnberg, Bruxelles si Copenhaga.

VIDEO PROTVPLUS.RO