Pinguinii imperiali urmariti din satelit dupa... excremente!

Ultima actualizare: 07-09-2012 00:53

Suna a gluma, dar exact asta fac membrii expeditiei britanice din Antarctica in cazul pinguinilor imperiali.

Pasarile traiesc cea mai mare parte a anului pe banchizele de gheata, iar caile lor de migratie sunt greu de urmarit in conditiile meteo extreme de pe continentul alb.

Pinguinii imperiali traiesc in colonii uriase, de zeci de mii de exemplare, asa ca dejectiile lasate in urma ajung la cantitati impresionante.

Pe baza acestui studiu neobisnuit, biologii britanici au descoperit inca zece colonii de pinguini, fata de cele cunoscute pana acum.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO