Panică la Casa Albă după depistarea unui obiect neidentificat pe radar. Ce era de fapt


Ultimul update: Miercuri 27 Noiembrie 2019 13:00
Data publicarii: Miercuri 27 Noiembrie 2019 12:49
Categorie: Stiri externe
Panică la Casa Albă după depistarea unui obiect neidentificat pe radar

Alerta declanșată, marți, la Washington, unde accesul la Casa Albă şi la Capitoliu a fost restricționat, iar avioane de vânătoare au fost ridicate de la sol pentru a verifica spațiul aerian, ar fi putut fi cauzată de un stol de păsări, scrie CNN.

Potrivit sursei citate, un obiect neidentificat, cu o viteză de mișcare redusă, a pus pe jar autoritățile de la Washington, marți dimineață.

Avioane de vânătoare au fost ridicate de la sol, ca răspuns la o intruziune aparent 'neostilă' în spaţiul aerian protejat de la Washington, accesul la Casa Albă şi la Capitoliu fiind, totodată, restricționat.

"Casa Albă a fost plasată în stare de alertă din cauza încălcării potenţiale a spaţiului aerian în regiunea capitalei federale", a explicat, marți, un purtător de cuvânt al serviciului de protecţie al preşedinţiei SUA.

Oficiali de rang înalt din toate agențiile au convenit să monitorizeze situația, după ce obiectul neidentificat ar fi fost detectat de radar de la Centrul de comandă al Poliției Capitoliului, în zona National Mall.

Însă, la câteva ore după ce restricțiile au fost ridicate, un oficial a declarat, pentru CNN, că nu s-a stabilit ce anume a cauzat evenimentul.

CNN scrie, miercuri, că oficialul a precizat că sunt posibile trei cauze: un stol de păsări, o anomalie atmosferică sau o dronă.

Elicopterele care au verificat spațiul aerian nu au descoperit nicio amenințare, astfel că, potrivit legii, s-a trecut la căutarea unei drone. Însă două surse din cadrul Poliției Capitoliului au precizat, pentru CNN, că obiectul neidentificat ar fi putut fi de fapt un stol de păsări, ținând cont de viteza cu care se deplasa și de modul cum a apărut pe radar, apoi a dispărut.

Potrivit unui raport al controlorilor de trafic, analizat de CNN, unul dintre piloții avioanelor militare care au operat, denumit "Blackjack", a raportat că a văzit un stol de păsări în aer.

Pilot: "Și aproape că am lovit un stol de păsări, aici, la aproape 1300"
Control: "Blackjack, ai văzut direcția în care au zburat?"
Pilot: "Yeah, se duc spre nord, nord-vest".

"Un operator de radar experimentat ar trebui să facă diferența între un stol de păsări și un avion, însă o astfel de greșeală este destul de comună", a explicat un fost pilot american.

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO