Orașul incaș Machu Picchu se redeschide treptat. A fost închis timp de șapte luni. VIDEO

Ultima actualizare: 28-10-2020 18:11

Orașul incaș Machu Picchu se va redeschide duminică, după ce a fost închis timp de șapte luni din cauza pandemiei de Covid-19.

„Începând cu data de 1 noiembrie, citadela Machu Picchu își va redeschide porțile, cu un număr mai mic de vizitatori. Vom primi doar 30% din capacitatea totală, ceea ce înseamnă 675 de vizitatori pe zi și 75 de vizitatori pe oră”, a declarat Jose Bastante, directorul Parcului Arheologic Machu Picchu, conform AP.

În mod normal, orașul antic din Peru primea peste 2.000 de vizitatori pe zi.

Situl arheologic, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, a fost închis doar de două ori de la deschiderea sa în 1948. Prima închidere a avut loc în 2010 și s-a datorat unor ploi torențiale.

Vizitatorilor li se va verifica temperatura la intrare și li se va cere să respecte măsurile de distanțare socială. De asemenea, nu se va permite accesul copiilor cu vârste de sub 12 ani sau grupurilor care depășesc opt persoane.

Turiștii vor putea vizita, alături de un ghid, patru circuite din Machu Picchu.

Autoritățile din Peru au închis toate zonele turistice în data de 16 martie, când au impus și o carantină națională pentru a combate răspândirea Covid-19, virus care a dus la moartea a peste 34.000 de persoane pe teritoriul țării.

Machu Picchu este una dintre principalele destinații turistice din Peru și a atras în anul 2018 peste 1,5 milioane de vizitatori.
Orașul incaș a fost construit în secolul XV la o altitudine de 2.490 de metri și avea rolul de sanctuar religios în care locuiau aproximativ 400 de persoane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO