Oliver Hart si Bengt Holmström au castigat Premiul Nobel pentru Economie. Munca lor, "cruciala" pentru economia moderna

Dată publicare: 10-10-2016 13:03
Dată actualizare: 13-10-2016 07:15


nobel

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2016 a fost acordat  americano-britanicului Oliver Hart si finlandezului Bengt Holmstrom pentru contributia lor la teoria contractului, a anuntat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel.

"Munca lor a pus bazele pentru conceperea de politici si institutii in multe domenii, de la legislatia falimentului la politici constitutionale", a explicat juriul, conform

Agerpres

.

Premiul Nobel pentru economie este al cincilea premiu Nobel atribuit in acest an, dupa cel pentru medicina, fizica, chimie si pace. Premiul Nobel pentru literatura va fi anuntat joi.

In mod frecvent, Comitetul de decernare a premiilor Nobel pentru Economie a recompensat doi sau trei economisti insa in 2015 un singur cercetator, americano-britanicul Angus Deaton a fost premiat pentru analiza sa asupra consumului, saraciei si bunastarii.

Premiul Nobel pentru Economie a fost instituit in anul 1968 de catre Banca Centrala a Suediei si a fost decernat pentru prima data in 1969.

Premiul este finantat de Banca Centrala a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finantate de Fundatia Nobel.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO