O membra a trupei Pussy Riot, aflata in greva foamei, transferata la spital

28-05-2013 17:25


Pussy Riot

Maria Alehina, o membra a grupului contestatar Pussy Riot aflata in inchisoare, a fost transferata la spitalul penitenciarului, la aproape o saptamana dupa ce a intrat in greva foamei, informeaza contactmusic.com.

Cantareata rusa si una dintre colegele ei din trupa Pussy Riot se afla in inchisoare pentru ca au interpretat un cantec protestatar intr-o catedrala din Moscova anul trecut. Maria Alehina a anuntat saptamana trecuta ca a intrat in greva foamei, pentru ca autoritatile au hotarat sa nu ii permita sa asiste la audierea in care era analizata cererea ei de eliberare anticipata.

Informatia despre spitalizarea Mariei Alehina a fost dezvaluita prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter de Piotr Verzilov, sotul Nadejdei Tolokonnikova, cea de-a doua membra a trupei Pussy Riot aflata la inchisoare, dupa vizita pe care acesta a facut-o in penitenciar.

Pana la ora publicarii acestor informatii nu sunt cunoscute alte detalii despre starea de sanatate a Mariei Alehina.

"Am intrat in greva foamei si insist in legatura cu participarea mea" la acea audiere, a scris intr-un mesaj publicat pe Twitter, saptamana trecuta, Maria Alehina, care ispaseste o pedeapsa de doi ani intr-o inchisoare din Rusia, din cauza unei "rugaciuni punk" anti-Putin intr-o catedrala din Moscova.

Cererea de eliberare anticipata a Mariei Alehina a fost respinsa, a anuntat, joi, Tribunalul din Berezniki, din regiunea Ural.

Tribunalul a respectat avizul Parchetului si al Administratiei penitenciarelor, care s-au pronuntat impotriva acelei cereri de eliberare anticipata.

Mai multe celebritati, printre care se numara cantaretii Paul McCartney si Peter Gabriel, au trimis autoritatilor ruse scrisori in care si-au exprimat sprijinul pentru Maria Alehina.

La sfarsitul lunii aprilie, Nadejda Tolokonnikova, cea de-a doua membra a trupei Pussy Riot aflata la inchisoare, si-a vazut la randul ei refuzata cererea de eliberare anticipata.

In februarie 2012, trei tinere femei din grupul Pussy Riot - Nadejda Tolokonnikova, Ekaterina Samutevici si Maria Alehina - au urcat pe masa din altarul catedralei ortodoxe Hristos Mantuitorul din Moscova, pentru o "rugaciune punk", in care au invocat-o pe Fecioara Maria, cerandu-i sa il alunge de la putere pe Vladimir Putin.

Cele trei femei au fost condamnate, pe 17 august 2012, la doi ani de inchisoare fiecare, pentru "huliganism" si "incitare la ura religioasa".

Condamnarea pentru Tolokonnikova si Alehina a fost confirmata in apel pe 10 octombrie 2012, in timp ce Samutevici a fost eliberata in urma acestui proces. Nadejda Tolokonnikova si Maria Alehina ispasesc in prezent o pedeapsa de doi ani de inchisoare in Ural si in regiunea Mordovia.

Condamnarea celor trei membre ale grupului Pussy Riot i-a atras Guvernului rus numeroase critici din strainatate, dar si din Rusia, numeroase personalitati considerand ca pedeapsa este disproportionata in raport cu gravitatea faptelor comise.

Tinerele au avut sustinerea unor cantarete celebre precum Madonna si Yoko Ono, iar un documentar despre procesul lor a castigat premiul special al juriului la Festivalul de film Sundance.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO