O femeie din India bolnavă de Covid a murit după ce polițiștii i-au luat butelia de oxigen ca să ajute un VIP

Ultima actualizare: 30-04-2021 20:19
India

O femeie bolnavă de Covid-19, în stare gravă, a murit la începutul săptămânii după ce polițiștii indieni i-au luat butelia de oxigen pentru a ajuta un VIP, scrie The Independent.

În imaginile care au devenit virale pe rețelele de socializare se vede un bărbat în lacrimi, care încearcă cu disperare să îi convingă pe polițiștii din orașul Agra, din nordul Indiei, să nu îi ia oxigenul mamei sale. Femeia, internată cu o formă gravă de Covid-19, a murit două ore mai târziu.

„Mama va muri dacă îi luați butelia cu oxigen”, le-a spus polițiștilor tânărul de 22 de ani.

Anmol Goyal a declarat ulterior pentru presa locală că: „Doctorul a zis că oxigenul este singurul lucru care o poate ajuta și i-a fost luat”. El a mărturisit că familia sa a făcut un efort uriaș pentru a face rost de oxigen pentru mama sa, în condițiile în care în India buteliile se găsesc tot mai greu, iar mulți apelează la piața neagră pentru a își salva rudele.

Reporterul care a stat de vorbă cu tânărul susține că polițiștii au luat butelia cu oxigen pentru a ajuta un „VIP”.

Poliția din Agra a respins acuzațiile că i-ar fi luat femeii butelia de oxigen. „Era o butelie goală care a fost luată din spital ca să fie umplută. Acum trei zile a fost o criză de oxigen în zonă și am ajutat pacienții cu umplerea buteliilor. Această persoană plângea deoarece le cerea polițiștilor să îl ajute cu o butelie de oxigen”, a declarat Rohan Botre, șeful poliției din Agra.

O butelie de oxigen de 50 de litri, care, în mod obişnuit, costă 80 de dolari, a ajuns să se vândă pe piaţa neagră şi cu 6-700 de dolari. Uneori chiar peste 1.000.

Uniunea Europeană şi America au anunţat că sunt gata să ajute, inclusiv cu medicamente, ventilatoare, şi alte echipamente pentru terapia cu oxigen.

Un prim transport aerian cu ajutoare medicale din Marea Britanie a sosit marți dimineaţă în India.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Lucrăm la viteză maximă să vedem în ce măsură putem duce fabrici de producţie a oxigenului acolo. Întreaga Europă face asta”.

Ministrul Sănătăţii din Statelor Unite e printre cei care şi-au pierdut rudele în tragedia din India.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO