O deputată susține că a fost remaniată din guvernul britanic pentru că e musulmană. Reacția lui Boris Johnson

Ultima actualizare: 23-01-2022 17:58
nustrat ghani
Profimedia

Fostul viceministru britanic al transporturilor, deputata Nusrat Ghani, a declarat că a fost înlăturată din guvern la o remaniere efectuată în 2020 întrucât credinţa sa musulmană reprezenta „o problemă”.

Deputata Nusrat Ghani a susţinut într-o declaraţie publicată duminică de Sunday Times că o persoană din cadrul Partidului Conservator i-a explicat în februarie 2020 că ''originile şi credinţa sa'' au fost hotărâtoare în decizia de a o remania.

''Mi s-a spus la reuniune de remaniere la Downing Street că ''credinţa mea musulmană'' a fost considerată ''o problemă'', întrucât o femeie musulmană în guvern i-ar pune în dificultate pe colegii mei şi că exista teama că ''nu sunt loială partidului întrucât nu făceam destul pentru a-l apăra în faţa alegaţiilor de islamofobie'', a declarat ea, potrivit Agerpres.

Deputata nu a precizat politicianul la care a făcut referire, dar în mod surprinzător acesta s-a identificat singur, fiind vorba despre Mark Spencer, care însă a dezminţit spusele ei. ''Aceste acuzaţii sunt complet false şi le consider o defăimare'', a scris acesta pe Twitter.

Şi premierul Johnson a reacţionat cu o declaraţie prin care a dat de înţeles că acuzaţiile formulate de respectiva deputată nu sunt noi, întrucât a avut o discuţie cu ea pe acest subiect în iulie 2020. ''El i-a scris ulterior pentru a-i exprima preocupările sale serioase şi a invitat-o să formuleze o plângere formală'' în cadrul partidului, dar ''până acum ea nu a făcut acest lucru'', a precizat duminică un purtător de cuvânt al Downing Street, citat de Reuters.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO