O armă inspirată din Spiderman ar putea ajunge în dotarea poliției britanice. VIDEO

19-09-2019 20:27

Poliție

Poliția britanică testează un dispozitiv prin care suspecții pot fi imobilizați de la distanță, inspirat din seria Spider-Man.

Este vorba despre o armă alternativă la pistolul cu electroșocuri, care funcționează într-un mod similar cu lansatorul de pmză de păianjen folosit de celebrul supererou. Aparatul folosește un laser pentru a detecta suspecții, iar apoi lansează o coardă care se înfășoară în jurul acestora și îi imobilizează, potrivit DailyStar.

Producătorul american Wrap Technologies spune că aparatul este eficient în cazul în care autoritățile au de a face cu persoane sub influența drogurilor sau cu probleme psihice. 

Infractorii sunt legați de la distanță, astfel că dispozitivul reprezintă o modalitate non-violentă de a imobiliza persoanele periculoase fără a le răni, precizează compania.

"Este o unealtă inspirată din Spider-Man. Lansează o coardă din kevlar de 2,5 metri și ești înfășurat cât ai clipi", a explicat Doug Sear, directorul companiei care importă dispozitivele în Marea Britanie.

Coarda este aruncată de aparat cu o viteză de 200 de metri pe secundă, iar "cartușul" poate fi înlocuit în doar câteva secunde, astfel că arma este ideală în cazurile în care polițiștii trebuie să rețină mai multe persoane, mai spune producătorul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily Star


VIDEO PROTVPLUS.RO