Nike a lansat pantofii care îşi leagă singuri şireturile. Cum ”funcționează”. VIDEO

Dată publicare: 15-01-2019 19:32
Dată actualizare: 15-01-2019 19:38


Nike

Compania americană Nike a prezentat marţi un model de pantofi de sport care îşi leagă singuri şireturile şi care pot fi controlaţi prin intermediul unui smartphone, informează Press Association.

Noul model, denumit Nike Adapt BB, conţine ceea ce reprezentanţii firmei au denumit "şireturi electrice", care se strâng sau se desfac prin apăsarea unui buton amplasat pe pantof sau prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone.

Nike afirmă că aceşti pantofi, creaţi pentru jocul de baschet, pot fi programaţi să memoreze anumite setări şi dimensiuni, pe care sportivii pot să le modifice în funcţie de diverse situaţii, precum mişcarea în timpul jocului sau repausul pe marginea terenului. Noul model permite şi personalizarea unor setări luminoase şi "descărcarea unor update-uri" pentru software-ul pantofilor.

Compania americană a confirmat că pantofii au nevoie de încărcare la priză, un chit de încărcare urmând să fie furnizat clienţilor alături de fiecare pereche vândută.

Iniţial, aceşti pantofi speciali vor fi comercializaţi în Statele Unite, la preţul de 350 de dolari, însă ei vor deveni disponibili şi pe piaţa globală, începând din 17 februarie.

Reprezentanţii Nike afirmă că firma americană intenţionează să extindă în viitor această tehnologie şi în alte sporturi şi pentru alte modele de pantofi.

Nike a utilizat aceeaşi tehnologie în 2016, când a lansat în cadrul gamei sale HyperAdapt un model de pantofi care îşi leagă singuri şireturile.

Anterior, compania a lansat o serie limitată de pantofi care îşi leagă singuri şireturile, inspiraţi de modelul purtat de Marty McFly, personajul interpretat de actorul Michael J. Fox în filmul din 1989 "Back to the Future Part II".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Agerpres

Tags: nike, pantofi, siretuor,


VIDEO PROTVPLUS.RO