New York Times: Trump s-ar uita 8 ore, zilnic, la TV

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 12 Decembrie 2017 16:34
Categorie: Internaţional
donadl trump agerpres

Televiziunea ar juca un rol foarte important în viaţa cotidiană a preşedintelui SUA la Casa Albă, care s-ar uita la televizor chiar şi în timpul reuniunilor, scrie New York Times.

Aceasta i-ar furniza "muniţie" pentru postările sale pe Twitter. Pe de altă parte, informaţia este dezminţită de preşedintele SUA, relatează Le Figaro luni într-un amplu articol.

Obiceiurile noului locatar de la Casa Albă se conturează. New York Times a reconstituit oră cu oră viaţa cotidiană a lui Donald Trump, intervievând circa 60 de persoane din anturajul său.

Concluzia la care a ajuns cotidianul este că preşedintele Statelor Unite petrece o bună parte din zi în faţa televizorului, între patru şi opt ore. "Pentru alţi preşedinţi, fiecare zi este o probă a modului de a conduce o ţară (...) echilibrând interese concurente. Pentru Donald Trump, fiecare zi este o bătălie de autoconservare oră cu oră", comentează New York Times.

O zi obişnuită a lui Donald Trump începe în jur de ora 05.30 dimineaţa. Televizorul este repede deschis. Donald Trump îşi începe ziua privind informaţiile la CNN, post pe care îl acuză în mod regulat că difuzează "informaţii false", după care schimbă pe programul său favorit, "Fox&Friends". Uneori, el urmăreşte şi emisiunea "Morning Joe", de pe MSNBC, care l-ar bine dispune în general, dacă este să dăm crezare unor apropiaţi citaţi de cotidian.

Televiziunea dă ritmul restului zilei sale. Trump a instalat un televizor cu diagonala de 60 inch inclusiv în sala Casei Albe în care preşedintele ia masa. În cursul reuniunilor, chiar dacă sunetul este tăiat, el păstrează un ochi tot timpul pe ecran. Comandantul şef al armatei, singurul care are dreptul să utilizeze telecomanda, urmăreşte în reluare emisiunile pe care nu le-a putut urmări datorită unui serviciu tv la cerere, pe care îl numeşte "Super TiVo". În trecere, New York Times confirmă existenţa unui faimos buton roşu, plasat pe birou, de care Donald Trump se foloseşte pentru a primi una dintre cele cele o duzină de sticle de Coca Cola light pe care le bea zilnic.

Orele petrecute în faţa micului ecran i-ar servi lui Trump drept "muniţie" pentru Twitter, relatează New York Times. Ocazional, el solicită părerea unuia dintre consilierii săi apropiaţi înainte de a lansa una dintre "săgeţile" sale, însă apoi nu ţine cont de aceasta. În toamnă el a ignorat deliberat sfaturile avocatului său Ty Cobb, care i-a cerut să nu reacţioneze la inculparea a trei foşti colaboratori ai Casei Albe în dosarul rus.

Şeful de cabinet al lui Trump, generalul John F. Kelly, încearcă să-i canalizeze în anumite direcţii entuziasmul. După ce i-a urmat în vară lui Reince Priebus, el a redus drastic numărul de vizitatori în Biroul Oval. Potrivit New York Times, el face în aşa fel încât să-i lase cât mai puţin timp liber lui Donald Trump.

"O nouă ştire falsă, de data asta în deficitarul New York Times, potrivit căruia privesc între 4 şi 8 ore pe zi la televizor", a dezminţit luni pe Twitter Donald Trump. "Fals! De altfel, mă uit rar, sau aproape niciodată, la CNN sau MSNBC, pe care le consider Fake News. Nu mă uit niciodată la Don Lemon, pe care l-am numit în trecut 'cel mai mare imbecil de la televiziune'! Informaţii proaste", a adăugat el.

Preşedintele SUA deja s-a apărat public de acuzaţia că ar petrece prea mult timp în faţa televizorului. Luna trecută, în timpul turneului său în Asia, Donald Trump i-a asigurat pe jurnaliştii prezenţi: "Credeţi acest lucru sau nu, chiar când mă aflu la Washington sau la New York, nu mă uit mult la televizor. Ştiu că detractorilor mei le place să spună asta".

"Dar nu mă uit mult la televizor. În principal din cauza documentelor. Citesc documente. Multe. Şi diferite alte lucruri. De fapt, vă citesc pe voi mai mult decât mă uit la televizor", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele ar parcurge cotidian o jumătate de duzină de articole dar, potrivit fostului său consilier Steve Bannon, Donald Trump nu le citeşte decât pentru a se linişti

donadl trump agerpres Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Donald Trump dă vina pe democrați, după ce mai multe femei l-au acuzat de hărțuire sexuală
Donald Trump dă vina pe democrați, după ce mai multe femei l-au acuzat de hărțuire sexuală
Donald Trump vrea ca NASA să trimită astronauţi pe Lună şi apoi pe Marte
Donald Trump vrea ca NASA să trimită astronauţi pe Lună şi apoi pe Marte
Recrutarea transsexualilor în armata SUA, permisă de o judecătoare federală
Recrutarea transsexualilor în armata SUA, permisă de o judecătoare federală
Administrația Trump face apel la reformarea sistemului privind migrația, după explozia din New York
Administrația Trump face apel la reformarea sistemului privind migrația, după explozia din New York
VIDEO PROTVPLUS.RO
Imigranti Venezuela
Patru femei, condamnate pentru că au lăsat mâncare și apă în deșert
Filmarea care a oripilat America. Gestul unor elevi, suporteri ai lui Donald Trump
Revolta uneia din femeile rănite în accidentul produs de prințul Philip
Prinţul Philip, avertizat de poliţie după ce a condus fără centură la 2 zile după accident
Lupte de stradă în Atena. Manifestanți cu cagule au încercat să intre în Parlament
SUA au trimis un distrugător în Marea Neagră pentru ”sprijinul aliaților”. Răspunsul Rusiei
scoala
Amendă uriașă pentru părinții care scot copiii de la școală mai devreme pentru vacanțe
Un bărbat și-a riscat viața să ajute o șoferiță blocată pe calea ferată. Imagini șocante
Prima imagine cu copilul căzut de 8 zile într-un puț, în Spania. Ce indicii au salvatorii
Un bărbat a fost pus sub acuzare pentru folosirea unei drone deasupra aeroportului Heathrow
Cel mai bătrân om din lume a murit în somn. Câți ani avea japonezul
Panică într-un avion care zbura spre Dubai. Pasagerii acuzau că se sufocă: ”Se făcuse verde”