Muammar Gaddafi este "mai rau" decat Saddam Hussein

Ultima actualizare: 17-05-2012 15:14
Muammar Gaddafi

Liderul libian Muammar Gaddafi este "mai rau" decat fostul dictator irakian Saddam Hussein, iar regimul sau se va incheia peste cateva zile, afirma ambasadorul demisionar al Libiei la Liga Araba.

"Cred ca este o chestiune de zile. Din nefericire, ma gandesc ca acest lucru va costa scump Libia si poporul libian, pentru ca acest om este capabil de orice", afirma Abdel Moneim al-Honi intr-un interviu acordat ziarului Al Hayat.

"Cred ca se vor produce masacre oribile", adauga diplomatul libian, evocand ipoteza izbucnirii unui razboi civil. Potrivit acestui fost membru al Consiliului Comandamentului Revolutiei Libiene, colonelul Gaddafi a fost transant: "fie omoara el, fie va fi omorat". "Este de departe mai rau decat Saddam Hussein. Cred ca Saddam Hussein avea un simt mai mare al normalitatii, in timp ce Kadhafi nu are nici simtul normalitatii, nici intelepciune", apreciaza al-Honi.

Gaddafi, aflat la putere de 42 de ani, a promis marti ca va restabili ordinea in Libia, amenintand cu "o baie de sange", indemnandu-si sustinatorii sa iasa pe strazi. Duminica, al-Honi a anuntat ca demisioneaza din functia de reprezentant permanent al Libiei la Liga Araba pentru a se alatura "revolutiei", denuntand "actele de violenta impotriva manifestantilor".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO