Moneda care iti poate aduce o condamnare pentru terorism. "Va inlocui sistemul financiar tiranic"

Ultima actualizare: 27-06-2015 07:16
moneda Statul Islamic

Pe retelele sociale au aparut primele imagini cu moneda emisa de auto-proclamatul „Stat Islamic”.

 

Gruparea terorista Statul Islamic (SI) a publicat pe internet fotografii propagandistice cu monedele din aur pe care sustine ca le-a scos in teritoriile pe care le controleaza in Siria si Irak, relateaza miercuri agentia EFE citata de Agerpres. In imaginile, a caror autenticitate nu poate fi dovedita, apar monede de un dinar si de cinci dinari.

Pe aversul fiecareia se vede inscris 'Statul Islamic' in partea de sus, in centru se afla valoare monedei, iar in partea de jos este inscris mesajul: 'Un califat care urmeaza modelul profetului' Mahomed. Pe reversul monedei de un dinar se vad mai multe spice de grau, in timp ce pe moneda de cinci dinari este infatisata o harta a lumii.

Simpatizantii jihadistilor au scris pe internet ca gruparea Statul Islamic a inceput deja sa scoata aceste monede pentru a fi introduse in circulatie. Anul trecut in luna noiembrie, organismul acestei grupari insarcinat cu finantele a anuntat ca va scoate monede din aur, argint si cupru pentru a inlocui ceea ce jihadistii au numit 'inlocuirea sistemului financiar tiranic ce a fost impus musulmanilor si a condus la opresiune'.

Publicarea imaginilor cu respectivele fotografii se produce cu putin timp inainte de implinirea unui an de cand gruparea SI a autoproclamat un 'califat' pe teritoriile pe care le controleaza in Siria si Irak.

FOTO: Twitter

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO