Momentul în care un senator australian lovește un copil care l-a atacat cu ouă. VIDEO


Ultimul update: Sambata 16 Martie 2019 14:20
Data publicarii: Sambata 16 Martie 2019 11:43
Categorie: Stiri externe

Un senator australian de extremă dreapta a devenit ţinta criticilor după ce a lovit un tânăr ce aruncase un ou spre el pentru a denunţa declaraţiile sale islamofobe, după atacurile teroriste din Christchurch.

Fraser Anning, ales din statul australian Queensland (nord-estul ţării), a provocat un scandal legat de atacurile soldate cu 49 de morţi la două moschei din Christchurch, el imputând acest carnagiu ''programului de imigraţie care le-a permis fanaticilor musulmani să se stabilească în Noua Zeelandă''.

''Să fim clari, dacă musulmanii sunt astăzi victimele, ei sunt în general autorii. Religia musulmană este pur şi simplu ideologia violentă a unui despot din secolul al VI-lea care s-a deghizat în lider religios'', a scris Anning într-un comunicat.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată sâmbătă la Melbourne, un tânăr cu identitate necunoscută a aruncat un ou spre senatorul Fraser Anning, care a ripostat lovindu-l de mai multe ori în faţă, înainte de a fi oprit de un agent de securitate.

Premierul australian Scott Morrison s-a declarat ''consternat'' de afirmaţiile senatorului, spunând că acestea ''nu îşi au locul în Australia''.

De-a lungul timpului, Fraser Anning a făcut mai multe declaraţii rasiste, în una dintre acestea el făcând apel la revenirea la fosta politică discriminatorie a ''Australiei albe''. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ce a făcut teroristul din Noua Zeelandă cu 10 minute înainte de masacru
Atacatorul din Noua Zeelandă, acuzat oficial de crimă. Semnul arătat în fața instanței
VIDEO PROTVPLUS.RO