Miliardarul Richard Branson şi fiul său, ''la un pas de moarte'' în timpul unei expediţii montane. VIDEO

Richard Branson
Getty

Omul de afaceri Richard Branson şi fiul său Sam, aflaţi într-o expediţie montană pe Mont Blanc, au fost la un pas de moarte după ce mai multe roci de ''mărimea unor maşini mici'' s-au prăvălit peste ei, relatează Press Association.

După ce a reuşit să evite impactul cu bolovanii mari în timpul incidentului dramatic miliardarul a susţinut că simte faptul că familia sa este ocrotită de o ''stea prietenoasă''.

El a declarat pentru Press Association că echipa de alpinişti din care făcea parte a fost preluată de un elicopter după ce a ajuns pe vârf deoarece drumul de întoarcere devenise periculos şi nu se justifica asumarea riscului.

Omul de afaceri în vârstă de 68 de ani, fiul său Sam şi nepotul Noah Devereux, au ajuns sâmbătă după-amiază pe Mont Blanc după ce au încheiat aventura de 33 de zile în vestul Europei.

O echipă formată din 13 persoane a urcat, a pedalat şi chiar a vâslit pentru a încheia călătoria din Sardinia până pe Mont Blanc cu scopul de a strânge fonduri pentru organizaţia caritabilă Big Change care ajută tinerii defavorizaţi din Marea Britanie.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

''Dacă s-ar fi întâmplat cu câteva secunde mai devreme, Doamne fereşte, nu ar mai fi fost deloc aşa de drăguţ... aşa că sunt recunoscător că am reuşit. Cu siguranţă, familia mea este ocrotită de o stea prietenoasă, care ne veghează. Trei secunde mai devreme şi am fi fost cu toţii omorâţi'', a povestit Branson pentru Press Association după încheierea expediţiei.

''Niciodată nu m-am aflat atât de înspăimântător de aproape de pierderea fiului meu şi a altor colegi de echipă, iar totul s-a petrecut în doar câteva secunde. Marginea unei stânci de deasupra s-a desprins din munte şi câteva secunde mai târziu bolovani imenşi de dimensiunea unor maşini mici au început să se prăvălească spre noi. Ploua cu pietre din toate unghiurile. Nu exagerez când spun că patru din echipa noastră ne-am aflat la un pas de o moarte sigură. Am fost destul de afectaţi emoţional şi ne-am simţit complet zdruncinaţi şi epuizaţi'', a adăugat antreprenorul.

Sam Branson a surprins cu camera de film momentul înspăimântător prin care a trecut echipa sa. ''Ne feream de teamă neştiind dacă pietrele cădeau direct pe noi sau într-o laterală'', a povestit el.

Noah, care a urmărit evenimentele de sus, a crezut că Sam şi Richard Branson au fost ucişi de bolovani. ''Strigam: 'Sam! Sam!', însă nu era niciun răspuns. Nu se auzea decât zgomotul straniu al pietrelor căzute care se disipa uşor, apoi s-a lăsat tăcerea. Zgomotul şi mărimea bolovanilor care se prăvăleau au fost total înspăimântătoare'', a spus el.

''L-am văzut pe Sam şi capul lui Richard apărând de după creasta din spatele meu, iar acela a fost probabil una dintre cele mai tari senzaţii de uşurare pe care le-am cunoscut vreodată'', a adăugat nepotul miliardarului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume se retrage din afaceri şi îşi donează averea
Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume se retrage din afaceri şi îşi donează averea

Șeful companiei Alibaba, cel mai mare site de comert pe internet din China, se pregătește să își părăsească funcția, pentru a se dedica acțiunilor caritabile.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.