Mărturia unui cosmonaut care revine din misiune: ”Mi-e teamă că voi fi mai izolată pe Pământ decât pe stația spațială”

Dată publicare: 10-04-2020 22:17
Dată actualizare: 10-04-2020 22:25


Mărturia cosmonautului Jessica Meier, care revine din misiune: ”Mi-e teamă că voi fi mai izolată pe Pământ decât pe stația spațială”

Astronauta Jessica Meir spune că îi este teamă că s-ar simți mai izolată pe Pământ decât pe Stația Spațială Internațională (SSI), de pe care urmează să revină săptămâna viitoare, după o misiune de șapte luni pe orbita planetei.

 

Șapte luni petrecute la bordul Stației Spațiale Internaționale poate fi un caz extrem de distanțare și izolare socială, însă astronauta Jessica Meir spune că se așteaptă să se simtă mai izolată ca niciodată când se va întoarce săptămâna viitoare pe o planetă copleșită de amenințarea coronavirusului, scrie CBS News.

”Este suprarealist”

”Este suprarealist pentru noi să vedem toată această situație desfășurându-se pe planeta de sub noi", a spus vineri Meir la CBS News în cadrul unei conferințe de presă.

„Pământul arată în continuare la fel de uimitor ca întotdeauna de aici, așa că este dificil să crezi toate schimbările care au avut loc”, a declarat Jessica Meir.

”Cu siguranță îmi va fi foarte greu să nu îmi pot îmbrățișa familia și prietenii. Asta după ce am fost aici timp de șapte luni. Cred că de fapt mă voi simți mai izolată pe Pământ decât m-am simțit aici, doar pentru că asta face parte din rutina noastră de astronauți", a spus astronautul american în vârstă de 42 de ani.

În spațiu, ajută imaginea Pământului

Ea a spus că izolarea în timpul unui zbor de lungă durată a stației spațiale este compensată de programul aglomerat al echipajului, la care se adaugă vederile spectaculoase ale Pământului.

Dar „când te întorci acasă și vezi izolarea cu care se confruntă acum toată lumea și vezi toți acei oameni și nu poți face nimic pentru ei, cred că face revenirea și mai dificilă”, a spus Meir.

”Vom vedea cum vor merge lucrurile și cum mă adaptez. Desigur, va fi minunat să-ți vezi familia și prietenii, chiar dacă, deocamdată, doar de la distanță”, a mai spus ea.

 

 

Sursa: Cristian Anton


VIDEO PROTVPLUS.RO