Liderii internaționali, după masacrul din Sri Lanka: „Atac la adresa întregii umanități”


Ultimul update: Duminica 21 Aprilie 2019 21:43
Data publicarii: Duminica 21 Aprilie 2019 12:45
Categorie: Stiri externe
Atentat in Sri Lanka in ziua de Paste: imagini din hotelul Shangri La din Colombo

Mai mulți lideri internaționali au transmis mesaje pe Twitter, după atacurile sângeroase din Sri Lanka, din timpul slujbei de Paște. Liderii au condamnat ferm actele de violență și au transmis condoleanțe celor afectați de aceste bombardamente.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că „trebuie să apărăm libertatea religioasă”.

„Condamn cu tărie atacurile oribile îndreptate asupra oamenilor nevinovați din #SriLanka, în Duminica Paștelui. Transmis condoleanțe tuturor celor afectați. Trebuie să apărăm libertatea religioasă și credința”, a scris președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe Twitter.

Vedeți în galeria foto a acestui articol imagini surprinse după masacru!

Președintele american Donald Trump a transmis „Sincere condoleanţe din partea poporului Statelor Unite pentru poporul din Sri Lanka. Suntem pregătiți să ajutăm”.

Premierul britanic Theresa May a spus că „trebuie să rămânem uniți” în fața acestor atacuri sângeroase. 

„Actele de violență împotriva bisericilor și hotelurilor din Sri Lanka sunt cu adevărat oribile. Sunt alături de toți cei afectați de acest moment tragic. Trebuie să rămânem uniți pentru a ne asigura că nimeni nu își va exprima credința cu teamă”, a scris Theresa May.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că sprijină persoanele afectate de aceste atacuri. 

„Este cumplit și trist să aud despre bombardamentele din #SriLanka, care au costat vieți omenești. Transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor care s-au adunat să se închine în mod pașnic sau să vină să viziteze această țară frumoasă. Suntem pregătiți să vă sprijinim”, se arată în mesajul transmis de Jean-Claude Juncker.

Și Papa Francisc a condamnat atacurile din Sri Lanka și le-a catalogat ca fiind „violențe crude”. Suveranul Potif a precizat că este alături de creștinii loviți de „doliu și de durere” în ziua de Paște.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că aceste bombardamente reprezintă „un atac la adresa întregii umanități”.

„Condamn, în cel mai ferm mod cu putință, atacurile teroriste comise de Paște în #SriLanka. Este un atac la adresa întregii umanități. În numele cetățenilor turci, transmit condoleanțe familiilor victimelor și oamenilor din #SriLanka și sper că cei răniți se vor recupera rapid”, a scris și Recep Tayyip Erdogan.

Și președintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis o telegramă în care transmite condoleanțe celor afectați de atacurile din Sri Lanka. Putin condamnă astfel de atacuri pe care le consideră „crude și cincice” și precizează că Moscova „va rămâne un partener în lupta împotriva terorismului international”.

Guvernul a declarat stare de asediu, după ce trei biserici catolice din Colombo, Negombo şi Batticaloa şi trei hoteluri de lux din zona capitalei Colombo au fost ţinta unor atacuri cu bombă, în care au pierit cel puţin 200 de oameni şi au fost răniţi în jur de 500. O a şaptea explozie a avut loc câteva ore mai târziu, la grădina zoologică din Colombo. Nu se ştie încă cine este în spatele atentatelor, care au început chiar în timp ce se desfăşura slujba de Paşte.

FULLSCREEN
Liderii internaționali, după masacrul din Sri Lanka: „Atac la adresa întregii umanități”
  • /

Sursa: Twitter

VIDEO PROTVPLUS.RO