Legătura fiului teroristului Abu Hamza cu uciderea lui Tudor Simionov. Ce spun anchetatorii

Ultima actualizare: 03-01-2019 19:27

Poliţiştii londonezi au făcut o primă arestare în cazul românului Tudor Simionov, ucis în noaptea de Revelion. L-au reţinut pe fiul unui temut imam închis pe viaţă pentru 11 acuzaţii legate de terorism.

Suspectul de 26 de ani s-ar fi aflat în zonă în momentul atacului, înarmat. "Nu are legătură directă cu moartea victimei”, au declarat însă autorităţile britanice, care sunt în căutarea criminalului. Tudor Simionov este plâns în ţară de prieteni şi foştii colegi de la clubul Dinamo. Bărbatul, sportiv de performanţă, a fost medaliat cu bronz la campionatul european al canotorilor veterani.

La trei zile de la uciderea lui Tudor Simionov, poliţia metropolitană a anunţat că a făcut o primă arestare.

Imran Mostafa Kamel, de 26 de ani, unul dintre fiii clericul Abu Hamza, închis pe viaţă pentru pentru prozelitism în favoarea Al Qaida şi a talibanilor.

Imran Mostafa Kamel a fost acuzat de posesia unei arme de foc cu intenţia de a induce frica sau pericol în condiţiile în care îi era interzis pe viaţa acest lucru, notează poliţiştii din regat, care menţionează şi că suspectul nu are legătură directă cu moartea romanului de 33 de ani sau cu rănirea celorlalte 3 persoane.

Însă este foarte posibil ca individul, condamnat în 2012 pentru jaf armat, să fi fost unul dintre agresorii care, în noaptea de Revelion, au fost filmaţi în timp ce au l-au atacat pe unul dintre colegii românului. La câteva minute distanţă, Tudor, care sărise să-l protejeze, murea înjunghiat.

Tudor Simionov era agent de securitate în acea noapte pentru zeci de persoane care participau la o petrecere privată exclusivistă, într-una dintre cele mai scumpe clădiri din centrul Londrei.

De 3 luni făcea asta ca să-şi poată permite să studieze în capitala Regatului Unit, a anunţat printr-o postare clubul Dinamo, acolo unde Tudor a făcut performanţa în canotaj.

Medaliat cu bronz la Europenele MASTER din 2017 pentru Dinamo, Tudor a plecat la Londra pentru a-și continua studiile. Absolvise Facultatea de Marketing la ASE Bucureşti și își dorea o carieră frumoasă.

Viorica Susanu, campioană olimpică la canotaj: ”De două zile am stat pe telefoane cu foşti colegi. Este un şoc. el a fost genul de persoană care a sărit mereu în ajutor, nu era genul care să caute bătaie, din fair play a făcut ce a făcut şi din păcate, la o vârstă aşa tânără, ne-a părăsit. Un bărbat integru, foarte săritor, dovadă şi ceea ce s-a întâmplat.”

Presa din Anglia susţine că tragedia putea fi şi mai mare, dacă indivizii reuşeau să intre la acea petrecere, din moment ce ar fi avut la ei săbii şi arme de foc.

Martin Brunt, jurnalist SkyNews: ”Investigaţia este departe de a se fi încheiat. Criminaliştii au fost şi astăzi, toată ziua, în interiroul clădirii unde s-a ţinut petrecerea căutând indicii. Afară, trecătorii au început să lase flori în memoria lui Tudor Simionov.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO