Kim Jong-un l-a omagiat pe bunicul său, Kim Ir Sen, la 25 de ani de la moartea acestuia

Dată publicare: 08-07-2019 14:12
Dată actualizare: 08-07-2019 14:47


Kim Jong-un l-a omagiat, cu prilejul a 25 de ani de la moarte, pe bunicul său, fondator al statului nord-coreean, Kim Ir Sen, vizitând Palatul Soarelui Kumsusan din Phenian, unde se află rămăşiţele îmbălsămate ale acestuia şi ale tatălui său.

Kim Jong-un a fost însoţit de persoane din conducerea regimului precum Choe Ryong Hae sau preşedintele onorific al ţării, Kim Jae Ryong.

Televiziunea naţională KCTV a prezentat imagini ale vizitei la mausoleu, cu steaguri în bernă şi cu un minut de reculegere însoţit de sunetul unei sirene păstrat în întreaga ţară la ora locală 12:00.

Kim Ir Sen, care a fondat Coreea de Nord cu asistenţă sovietică în 1948, a murit în urma unui atac de cord pe 8 iulie 1994.

Principalul ziar al ţării, Rodong, i-a îndemnat pe oameni să întărească autarhia promovată iniţial de Kim Ir Sen şi a vorbit de "forţe ostile" care împiedică progresul economiei nord-coreene.

După dezacordul cu SUA de la summitul de la Hanoi, din februarie, privind denuclearizarea, Phenianul a insistat asupra autarhiei în faţa perspectivei ca sancţiunile economice stricte împotriva sa să rămână în vigoare cel puţin pe termen scurt şi mediu.

Cu toate acestea, perspectivele de dialog s-au îmbunătăţit după ce Kim Jong-un şi preşedintele american, Donald Trump, au avut o întâlnire neaşteptată săptămâna trecută la frontiera intercoreeană în care au convenit să reia reuniunile de lucru în vederea ajungerii la un viitor acord asupra dezarmării.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO