Julian Assange mai da o lovitura! Autobiografia sa: 1,2 milioane de euro

Ultima actualizare: 07-05-2012 01:37
Julian Assange

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a semnat un contract de peste 1,2 milioane de euro pentru autobiografia sa. El a declarat pentru cotidianul Sunday Times, citat de AFP, ca banii il vor ajuta in procesul in care este acuzat de agresiuni sexuale.

"Nu as vrea sa scriu aceasta carte, dar trebuie sa o fac", a spus Assange.

"Am cheltuit deja 200.000 de lire sterline pentru costuri judiciare si trebuie sa ma apar si sa pastrez WikiLeaks pe linia de plutire", a mai explicat el.

Conform AFP, australianul a precizat ca va primi 800.000 de dolari (600.000 de euro) de la Alfred A. Knopf, editorul sau american, si 325.000 de lire sterline (380.000 de euro) de la Britannique Canongate.

De asemenea, alte contracte ar urma sa ii aduca profit de inca 1,1 milioane de lire sterline.

Julian Assange se afla in prezent intr-un regim de eliberare conditionata in Marea Britanie, insa el ar putea fi extradat in Suedia, din cauza procesului care i-a fost intentat de doua femei, sub acuzatia de agresiune sexuala.

Pe de alta parte, autoritatile de la Washington vor sa-l judece pentru spionaj, din cauza notelor diplomatice care au fost difuzate de WikiLeaks.

Assange a fost arestat pe 7 decembrie la Londra, in baza unui mandat de arestare european, emis de autoritatile suedeze. El a fost eliberat dupa noua zile de inchisoare.

 

Citeste și...
Parteneri