Jamie Oliver, dat in judecata pentru ce a declarat in emisiunea sa. Risca o amenda uriasa

Ultima actualizare: 16-10-2012 02:27
Jamie Oliver

Celebrul realizator de emisiuni culinare, Jamie Oliver, risca sa fie obligat la plata unor despabugiri foarte mari, dupa ce a fost dat in judecata de o companie de procesare a carnii.

Jamie Oliver, cunoscut pentru emisiunea sa, in care vrea sa promoveze o alimentatie sanatoasa, este dat in judecata pentru criticile sale referitoare la carnea procesata mecanic si numita de le “mazga roz”.

Compania Beef Products Inc, din Dakota de Sud, care proceaza carne, cere despagubiri de 1,2 miliarde de dolari.

Conducerea firmei sustine ca bucatarul a lansat informatii “false si defaimatoare” despre produsul lor, care era si este inca foarte popular.

Jamie Oliver a vorbit pentru prima data despre “mazga roz” intr-un episod al emisiunii sale, in mai 2011.

El a declarat ca acest produs contine foarte putina carne de vaca si este tratat cu amoniac, fiind folosit ulterior la hamburgeri sau placinte cu carne.

Declaratia lui a dus la realizarea mai multor materiale pe acest subiect, multe din ele fiind difuzate de postul de televiziune ABC.

In scurt timp, a urmat un adevarat boicot din partea consumatorilor si chiar a magazinelor, care nu mai doreau sa vanda produse care contin aceasta “mazga”.

In replica, compania Beef Products sustine ca produsul sau este sanatos si sigur, pentru ca ar contine mai putina grasime decat carnea de vaca obisnuita.

Pagubele produse firmei de aceasta campanie a lui Jamie sunt uriase: 3 din cele 4 fabrici au fost inchise, vanzarile scazand cu 80%. Peste 700 de muncitori au fost concediati, iar compania inca pierde lunar 20 de milioane de dolari.

Firma critica si limbajul folosit de Jamie in emisiunea sa, referitor la acest produs: el ar fi declarat ca aceasta carne este buna pentru caini, nu pentru oameni si ar contine bacterii periculoase, cum sunt salmonella si E coli.

Ei contesta si termenul folosit de bucatar – “mazga roz”, care este peiorativ. Compania sustine ca produsul sau se numeste “carne de vita tocata fin”.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO