Iordania razbuna executia pilotului Muath al-Kaseasbeh. Ce mesaj au inscriptionat pe rachetele cu care bombardeaza ISIS

06-02-2015 11:50

ISIS

Iordania a lansat mai multe raiduri asupra zonelor controlate de gruparea terorista Statul Islamic, dupa ce jihadistii l-au executat cu sange rece pe pilotul iordanian Muath al-Kaseasbeh.

Zeci de avioane de lupta au bombardat centrele din Siria in care ISIS ar pastra munitia si armele. Armata iordaniana a publicat un clip inregistrat in timpul atacurilor cu rachete inscriptionate cu un mesaj pentru teroristi: "Pentru voi, inamicii islamului".

La intoarcere, avioanele au survolat si localitatea natala a pilotului Muath al-Kaseasbeh, iar actiunea a coincis cu vizita Regelui Abullah al II-lea la familia pilotului.

Tatal lui Muath si-a pus increderea in fortele armate iordaniene, carora le-a transmis un mesaj clar: "Pentru ca trupele sa onoreze amintirea lui Muath, este necesar sa va tineti juramantul si sa-i urmati exemplul, sa fiti soldati ai Domnului, ai profetului sau si ai Islamului si sa aparati aceasta patrie atat de draga noua".

Statul iordanian a amenintat ISIS si printr-un mesaj televizat in care ii avertizeaza asupra consecintelor uciderii pilotului: "Acesta este doar inceputul si veti ajunge sa-i cunoasteti pe iordanieni".

Represaliile Iordaniei sunt sustinute si de SUA, care a lansat noua atacuri in Irak si trei in Siria de miercuri pana vineri. Pe de alta parte, presedintele american Barack Obama i-a cerut Congresului sa aprobe folosirea fortei in actiunile indreptate contra gruparii teroriste.

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO