Indienii care nu respectă izolarea sunt bătuți pe stradă de polițiști, cu bastoane. VIDEO

Ultima actualizare: 26-03-2020 11:26
India
Getty

India, statul democratic cu cei mai mulți locuitori, a intrat miercuri în carantină. Statul a ordonat ca cei aproximativ 1,3 miliarde de oameni să rămână în case pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Poliția a folosit bastoanele de ratan pentru a îi ”convinge” pe oameni să elibereze străzile din New Delhi și stațiile de tren, transmite Daily Mail.

Pe internet au apărut imagini cu un grup de bărbați prinși că încălcau regulile cu privire la adunările publice, fiind obligați să se ghemuiască în cercuri de cretă trase pe sol pentru a le arăta ce înseamnă distanțele minime obligatorii.

Restricțiile impuse în India le depășesc chiar și pe cele din China, unde aproximativ 760 de milioane de oameni au fost obligați să stea în case, în luna ianuarie, după ce virusul a trecut de provincia Hubei, răspândindu-se în toată țara.

Până în prezent, India a raportat un număr relativ redus de cazuri - 500 - în comparație cu națiunile europene care raportează zeci de mii de cazuri. Cu toate acestea, există temeri că, în condiții de sărăcie, igienă precară și un sistem de sănătate fragil, situația ar putea scăpa rapid de sub control.

Experții avertizează că până la 500 de milioane de indieni ar putea contracta coronavirus în următorul an, ceea ce ar însemna mai mult de 1 milion de decese în următoarele 12 luni.

„Ne așteptăm ca 55 % dintre indieni să fie infectați cu Covid-19”, a declarat pentru Vox, SP Kalantri, director-doctor al unui spital mare din centrul Indiei. „În cazul în care traiectoria actuală a bolii rămâne pe aceeași parametrii, ne așteptăm la 1 milion sau 2 milioane de decese în India pe o perioadă de un an”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!