IMAGINI SOCANTE! Ritual barbar in Tibet: mancat de vulturi dupa moarte!
Un ritual obisnuit pentru Tibet, revoltator pentru restul lumii, denumit si "inmormantarea cerului". In Tibet, problema "ce facem cu cadavrele?" este una acuta din cauza conditiilor geografice improprii.
Este aproape imposibil pentru oricine doreste sa-si ingroape rudele. Pentru budisti, nu este obligatoriu ca trupurile celor decedati sa fie pastrate. Trupurile trebuie sa "reintre" in natura, mai ales ca acestia cred in reincarnare.
Dupa o procesiune solemna, cortegiul ajunge intr-un loc cat mai retras, insa de dinainte stabilit. Apoi, cel care a murit este dezbracat de haine si pus pe pamant, iar apropiatii lui vin si ii fac zeci de taieturi pe intreg corpul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pleaca de langa cadavru si asteapta ca "natura sa isi faca partea sa": zeci de vulturi, atrasi de mirosul de sange, vin si isi devoreaza pur si simplu "masa". Apoi, dupa ce vulturii si-au terminat treaba lor, familia vine si recupereaza ramasitele trupului: toate oasele sunt adunate intr-un loc si taiate marunt.
Insa o asemenea procedura este adoptata exclusiv de cei bogati pentru ca necesita participarea celor mai importanti membri din comunitate. Saracii abandoneaza pur si simplu trupurile pe stanci, iar natura isi face treaba de aici inainte.
Practica "inmormantarii cerului" este considerata ca fiind un act de generozitate. Cel care a murit ofera prin "jertfa sa" mancare rudelor sau apropiatilor care au ramas in viata.
Autoritatile chineze, care controleaza Tibetul, au interzis aceasta practica in anii '60, dar au acceptat-o din nou ca fiind legala in anii '80.