Socant! Zeci de columbieni spitalizati dupa ce au infruntat tauri furiosi


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 10:40
Data publicarii: Marti 30 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri externe

Desi coridele de tip sud-american provoaca anual zeci de morti si sute de raniti, doritori se gasesc de fiecare data. Nu-i sperie nici furia taurilor, nici traumele suferite de cei trecuti deja prin aceasta experienta.


Traditie sangeroasa la Sabana-larga, in nordul Columbiei. In fiecare an, sute de tineri din oras si din imprejurimi isi testeaza barbatia in lupta cu taurii. Iar animalele innebunite de spaima si de zgomotul infernal din jurul lor nu-i dezamagesc niciodata. Se infig in multime si cand prind intre coarne un om il tavalesc pana cand nu se mai ridica.

Exista si norocosi care scapa aproape nevatamati din infruntarea cu bovinele de cateva sute de kilograme. Altii, mai ghinionisti, isi dau seama abia dupa lupta ca mai bine ar fi ramas acasa sau in tribune.

Anul acesta, coridele n-au provocat niciun deces. Inca. Pentru ca seria infruntarilor cu tauri este de-abia la inceput. Insa, potrivit statisticilor, in fiecare an cel putin 20 de oameni mor, doar pentru ca vor sa le arate celorlalti ca sunt in stare sa infrunte un taur furios.

Acrobatii pe muchie de... coarne de taur!
Dupa modelul curselor din Pamplona, un taur si-a atacat stapanii
VIDEO PROTVPLUS.RO