REVOLTATOR! Banuiti ca fac vraji, au fost arsi pe rug!

Dată publicare: 16-03-2009 00:00
Dată actualizare: 11-05-2017 13:19


Cinci barbati au avut parte de o moarte extrem de violenta care aminteste de perioada Inchizitiei, atunci cand oamenii considerati eretici erau arsi pe rug.

Aceste scene s-au petrecut in satul kenyan Nyamataro, din vestul Kenyei, o zona locuita in majoritate de tribul Kisii.

Dupa ce i-au judecat si condamnat sumar, localnicii ii pedepsesc exemplar pe oamenii acuzati ca umbla cu farmece.

Socanta este lipsa oricarei zvacniri de mila si compasiune a localnicilor care asista de pe margine la punerea in aplicare a cruntei pedepse.Nimeni nu schiteaza macar un gest de simpatie ori de a-i tine in frau pe executori.

Chiar si cuprinsi de flacari, presupusii vrajitori sunt loviti in nestire cu bate si calcati in picioare; si mai mult, focul e intetit si ajutat sa se imprastie. Iar daca pedepsitii incearca sa se indeparateze, sunt readusi la pe rugul improvizat cu lovituri de picioare.

Acesta nu este un incident izolat, insa de regula nu exista marturii filmate. Agentiile straine de presa relatau anul trecut, tot din kenya, despre 15 femei suspectate de magie care au fost ucise de comunitatea in mijlocul careia traiau.

Regiunea populata de tribul Kisii este socotita un soi de centura a magiei in Kenya din cauza frecventelor agresiuni comsie de localnici impotriva celor suspectati de practicarea ritualurilor supranaturale.

In Africa, vrajitoria a jucat un rol insemnat in rebeliuni, razboaie civile, lupte pentru castigarea independentei, insa pe de alta parte, multi africani au consultat vrajitori pentru lecuirea unei boli sau gasirea unui sot.

Tags: vrajitorii, crime,


VIDEO PROTVPLUS.RO