Imagini cutremurătoare. Migranţii latino-americani își continuă drumul spre SUA


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 29 Octombrie 2018 09:07
Categorie: Stiri externe
migranti mexic

Caravana de migranţi din America Latină care se îndreaptă spre SUA a făcut duminică o oprire în localitatea Tapanatepec din statul mexican Oaxaca, în timp ce ciocniri au avut loc pe podul frontalier care leagă Guatemala de Mexic, relatează luni AFP.

Sâmbătă seara, zvonuri false privind răpirea unui copil a provocat agitaţie în rândurile caravanei, iar un bărbat a scăpat la limită pentru a nu fi linşat, refugiindu-se în biserica din Tapanatepec.

Cu o zi înainte, printr-un vot cu mâna ridicată, migranţii au respins planul de ajutor propus de preşedintele mexican Enrique Nieto şi au preferat să-şi continue drumul spre Mexic, unde vor să depună cereri de permis pentru migraţie, pentru a putea să-şi continue drumul până în SUA.

Preşedintele mexican a lansat vineri un plan denumit "Tu eşti în casa ta", oferindu-le migranţilor o asigurare medicală, un permis de educaţie pentru copiii lor şi de muncă temporară, cu condiţia ca ei să-şi înainteze cererile de azil în statele Chiapas şi Oaxaca, în sudul Mexicului. Guvernul mexican a trimis o delegaţie şi poliţişti care au blocat caravana timp de două ore pe drum, pentru a se asigura că migranţii erau informaţi cu privire la planul propus.

Caravana ar urma să-şi reia drumul în direcţia Niltepec, apoi spre Mexic, înainte de a încerca să ajungă la frontiera de sud a SUA. Aceşti migranţi au plecat din Honduras la 13 octombrie, fugind de violenţele şi sărăcia din ţara lor.

Preşedintele american Donald Trump a promis că-i va împiedica să intre pe teritoriul american şi a anunţat că va trimite 800 de militari la frontieră.

 

Sursa: Agerpres

Angelina Jolie, vizita in Peru:
Peste 7.000 de persoane, în ”caravana” migranţilor spre SUA. Reacția lui Trump
Peste 7.000 de persoane, în ”caravana” migranţilor spre SUA. Reacția lui Trump
VIDEO PROTVPLUS.RO