Imagini apocaliptice în California. Incendiile de vegetație au mistuit totul în cale

Ultima actualizare: 25-10-2019 21:16

S-a dat din nou alarma în California, unde au reizbucnit incendiile de vegetaţie. Sute de oameni au primit urgent ordin de evacuare din calea flăcărilor.

Situaţia cea mai gravă este în Valea Sonoma, supranumită Ţara Vinului din California. De ore bune numeroase echipaje de pompieri se luptă cu incendii uriaşe care mistuie totul în cale. Vântul puternic de peste 100 de kilometri la oră şi vegetaţia uscată nu fac altceva decât să extindă focarele.

Katie Neilson, corespondent CNN: „Întâmpinăm dificultăţi în a filma, din cauza a tot ce se întâmplă în jur. Puteţi vedea cât de puternic bate vântul. O să întorc camera pentru a vă arăta exact ce se întâmplă în podgoria unde ne aflăm.”

„Aceasta este încăperea unde de obicei se testează vinul. Sunt deja două maşini de pompieri. Aici e un autoturism de teren care aparţine tot pompierilor, şi oamenii cheamă în continuare echipe de intervenţie în zonă”, a adăugat acesta.

În ciuda eforturilor uriaşe, până în acest moment pompierii nu au reuşit să controleze niciunul dintre focare.

Amy Head Dept. of Forestry and Fire Protection: „Vântul a bătut cu putere toată noaptea. Pe parcursul zilei vom mai avea de-a face cu astfel de situaţii. Este cod roşu de alertă, pentru că incendiile nu au fost stinse în păduri.”

O parte din autostrada care taie de la nord la sud California a fost închisă pentru că flăcările sunt foarte aproape de partea carosabilă. Echipele de intervenţie îşi fac loc cu greu prin fumul dens, dar speră să îndepărteze cât mai repede pericolul.

În stare de alertă sunt şi locuitorii oraşului San Bernadino de lângă Los Angeles. Proprietarii mai multor case care se află pe traiectoria flăcărilor au primit ordin de evacuare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO